You are currently viewing Υποβαθμισμένος για πρώτη φορά ο εορτασμός της Ορθοδοξίας– απόντος του ΠτΔ

Υποβαθμισμένος για πρώτη φορά ο εορτασμός της Ορθοδοξίας– απόντος του ΠτΔ

  • Reading time:1 mins read

Κυριακή της Ορθοδοξίας και η Εκκλησία μας εορτάζει, αιώνες τώρα με ξεχωριστό τρόπο την ημέρα αυτή. Ομως,θλίψη και κατήφεια, έννοιωσαν σήμερα Α Κυριακή των νηστειών, όσοι παρακολούθησαν την πανηγυρική θεία λειτουργία, στον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη!

Η όλη εικόνα ,πέρα από το Αρχιερατικό- Συνοδικό Συλλείτουργο,προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρέπεμπε σε χώρα που ναι μεν θρησκεύεται Ορθοδόξως,αλλά εν κρυπτώ και με διακριτικότητα!
Τίποτα δεν θύμιζε την παλιά λαμπρότητα της ξεχωριστής αυτής ημέρας, με την αθρόα προσέλευση και συμμετοχή επισήμων, προεξάρχοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα στρατιωτικά αγήματα, που χρόνια τώρα ήταν παρατεταγμένα έξω από τον Ιερό Ναό και απέδιδαν τιμές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς και στους λοιπούς επισήμους, εφέτος εξαφανίστηκαν,αφού κανείς δεν ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ να αποσταλούν, αφού δεν θεώρησαν απαραίτητη την παρουσία τους για να αποδώσουν τιμές, κατά τα ειωθότα!
Ενδεχομένως η απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ.Κάρολου Παπούλια, κάτι που είχε γίνει γνωστό εγκαίρως, οτι δεν θα παρευρεθεί, να συνέβαλε στην απροθυμία της Αρχιγραμματείσς της Συνόδου να ζητήσει την αποστολή αγημάτων! Αλλά ούτε ο Πρωθυπουργός παρέστη! Ο Υπ. Υγείας κ. Κουρουπλής εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρέστη
αφ´εαυτού, αλλά αποχώρησε πριν λήξει η θεία λειτουργία γιατί είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις! Μία παράδοση που σεβάστηκαν οι Πρωθυπουργοί και οι Κυβερνήσεις όλων των εποχών, μόλις καταλύθηκε, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι! Εκείνο που δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις ήταν η απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ.Παπούλια , δεδομένου οτι ήταν η τελευταία φορά, που ως Αρχηγός του ελληνικού Κράτους θα σφράγιζε με την παρουσία του έναν εορτασμό που είναι συνυφασμένος με την ιστορία της χώρας μας! Προτίμησε να απουσιάσει από την θεία λειτουργία, ενώ ούτε το καθιερωμένο επίσημο γεύμα δόθηκε στο Προεδρικό πρόγραμμα. Μία ακόμη παράδοση ετών καταλύθηκε! Αντιθέτως η πρεσβεία της Ρωσίας, ως Ορθόδοξη χώρα που είναι, συνεχίζει να δίνει την δεξίωση για να τιμήσει την ημέρα.
Εμείς από εφέτος τα σταματήσαμε όλα χωρίς κάν να το πούμε!
Ισως, για να μη μας φανούν περίεργα τα όσα θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.
Με λίγα λόγια μας προετοίμασαν με τον πιο ήσυχο τρόπο, για την… επόμενη μέρα, στη νέα τάξη πραγμάτων!
Ο εορτασμός εφέτος λειτούργησε προφανώς ως “πρόβα τζενεράλε” των όσων θα ισχύσουν απο δώ και στο εξής στην χώρα μας, στον ιερό χώρο της θρησκείας,στην άλλοτε Ορθόδοξη Ελλάδα!
Και μάλιστα όλα αυτά θα γίνουν, χωρίς την διαμαρτυρία κανενός!
Ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους ξεκίνησε ήδη και το διαζύγιο θα είναι βελούδινο όπως λένε!
Η μισθοδοσία του Ιερού κλήρου, που αποτελούσε το φλέγον θέμα μεταξύ των δύο πλευρών, οι πληροφορίες λένε οτι έχει διασφαλισθεί,μετά από συνεννόηση που έχει γίνει μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Επομένως αυτό που μέχρι τώρα συζητούσαμε οτι θα συμβεί ξεκίνησε ήδη με αθόρυβο τρόπο! Ολα θα αλλάξουν στη χώρα μας και δυστυχώς επί τα χείρω….!