You are currently viewing Τσίπρας: “Η ΝΔ σέρνει την εκκλησία στον κομματικό ανταγωνισμό..”

Τσίπρας: “Η ΝΔ σέρνει την εκκλησία στον κομματικό ανταγωνισμό..”

  • Reading time:1 mins read

Τις θρησκευτικές προεκτάσεις που απέκτησε το τελευταίο διάστημα η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκτεινε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τη ΝΔ πως «σέρνει την εκκλησία στον κομματικό ανταγωνισμό».

Επιχειρώντας να επιστρέψει το γάντι στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προσπάθησε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι έχει δηλώσει «άθεος», είπε ότι «πιστεύουν πως η εξουσία τούς ανήκει ελέω Θεού -εξ ου και ανακάτεψαν τελευταία και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη».

Απευθυνόμενος κυρίως σε εκείνους τους ψηφοφόρους που ενδεχομένως επηρεαστούν από την «πολιτικοθρησκευτική» διαμάχη – αν και μιλούσε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του – υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα πυρά που δέχεται αποτελούν «σκαρφίσματα» μιας κυβέρνησης που φοβάται τις εκλογές και δεν διστάζει να «χρησιμοποιήσει» την εκκλησία.

Χαρακτήρισε δε όσους απαρτίζουν το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού «αθεόφοβους» οι οποίοι ζητούν «όχι μόνο πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά και πιστοποιητικά θρησκευτικής πίστης. Και την ίδια στιγμή να αποδύονται ενόψει των εκλογών σε μια ξέφρενη προπαγάνδα ψεύδους, περί επιτυχιών, τέλους των μνημονίων, χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε ανοίξει από δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε σειρά ανακοινώσεων από τη ΝΔ, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ζήτησε διευκρινήσεις για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τους «μόνο όσους είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι».

Aπό  Protothema.gr