You are currently viewing Το ”ύστατο χαίρε” στον Πρωτοπρ. Δημήτριο Βακάρου

Το ”ύστατο χαίρε” στον Πρωτοπρ. Δημήτριο Βακάρου

  • Reading time:3 mins read

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου η εξόδιος ακολουθία του πατρός Δημητρίου Βακάρου, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 78 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης τον οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση για μισό περίπου αιώνα .

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος και συγχοροστάτησαν  οι Μητροπολίτες Μιλήτου Απόστολος, Λαγκαδά Ιωάννης, Γρεβών Δαβίδ και ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος.

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου ήταν κατάμεστος από κληρικούς και  Μοναχούς πατέρες από το Άγιον Όρος, την Αθήνα και άλλες πόλεις, καθώς και πνευματικά παιδιά του μακαριστού πατρός Δημητρίου.

Ακόμη παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Γέροντας Γαβριήλ, ο πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης, Βουλευτές, Καθηγητές Πανεπιστημίου, καθώς και Φοιτητές από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία.

Τέλος επικηδείους εξεφώνησαν  ο Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο πρωτότοκος υιός του Γεώργιος Βακάρος, ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Θεσσαλονίκης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΑΕΑΘ π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

0bakaros-4

0bakaros-5

0bakaros-6

0bakaros-7

0bakaros-8

0bakaros-9

0bakaros-10

0bakaros-11

 

0bakaros-13