You are currently viewing Το πόρισμα του μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου για τον μητροπολίτη Αγαθόνικο

Το πόρισμα του μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου για τον μητροπολίτη Αγαθόνικο

  • Reading time:1 mins read

Απόσπασμα από συνέντευξη του μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου (Συνέντευξη στο Βαγγέλη Ζαμαντζά και στην Ολυμπία Ευαγγέλου) στο περιοδικό ΕΠΤΑ.

Οι υπογραμμίσεις από το ierovima.gr

“Τον βλέπω καθημερινά, δυο-τρεις φορές τη μέρα. Υπάρχει μια επιβάρυνση σταδιακά, αργή αλλά σταθερή επιβάρυνση της υγείας του. 

Μετά την ενθρόνισή, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να πάμε να δούμε τον Αγαθόνικο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αντιλαμβάνεται, αλλά οι νοσηλευτές και οι φροντιστές του, τον προετοίμασαν εμφανισιακά εκείνη την ημέρα, διότι ήξερα ότι πολλοί από τους επισκέπτες θα ήθελαν να τον δουν. Δεν περίμενα να με αναγνωρίσει εμένα, όμως δεν αναγνώρισε ούτε τον Αρχιεπίσκοπο με τον οποίο γνωρίζονται από παιδιά και είχαν μια καλή σχέση. Δεν ξέρω αν τον αναγνώρισε, αλλά εμείς δεν καταλάβαμε κάτι τέτοιο. 

Νομίζω, οτι ζει αξιοπρεπώς όσον αφορά το ανθρώπινο στοιχείο. Δεν μπορώ να πω ότι θα αλλάξει κάτι όσο είναι τόσο καλή η περίθαλψή του. Δεν ξέρω πόσο καλύτερη θα μπορούσε να γίνει. Κοντά του υπάρχουν νοσηλευτές, η ξαδέλφη του από το οικογενειακό του περιβάλλον η οποία με αυτοθυσία τον φροντίζει. Για την φροντίδα του Γέροντος είναι επίσης ο Στέφανος ο επί χρόνια οδηγός του. Είπα και στον Στέφανο, οτι δεν θα στερήσω την παρουσία του από τον Γέροντα. Εξάλλου ένας νοσηλευτής μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει έναν άνθρωπο. Δεν θα τον απασχολήσω σαν οδηγό. Το αυτοκίνητό μου θα το οδηγώ εγώ, ο Στέφανος θέλω να αφοσιωθεί στην φροντίδα του Γέροντος. 

Γενικώς, η περίθαλψή του είναι πολύ καλή. Θα συνεχίσει να είναι έτσι, εκτός και αν χρειαστεί να νοσηλευτεί, γιατί οι μακροχρόνια ασθενείς άνθρωποι πολλές φορές χρειάζονται περαιτέρω εξειδικευμένη φροντίδα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.”