You are currently viewing Το αντίο του Μητροπολίτη Κίτρους στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Βεροίας

Το αντίο του Μητροπολίτη Κίτρους στην Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Βεροίας

  • Reading time:1 mins read

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ιερατική σύναξη του Μαρτίου στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας.

Στην ιερατική σύναξη ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο οποίος μέχρι πρώτινως ήταν ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Βεροίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ανοίγοντας την ιερατική σύναξη, αναφέρθηκε στο ενοριακό-ποιμαντικό και διοικητικό έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης όταν ήταν κληρικός της Μητροπόλεως Βεροίας και του χάρισε έναν αρχιερατικό μανδύα αλλά και ένα αρχιερατικό εγκόλπιο το οποίο ήταν του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος του Β’, ο οποίος το είχε χαρίσει στον ίδιο μετά την χειροτονία του εις επίσκοπον.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας λίγο πριν περάσει στον λαιμό του το αρχιερατικό εγκόλπιο θυμήθηκε τα προφητικά λόγια του γέροντός του κυρού Παντελεήμονος του Β’ ο οποίος εις την διάκονον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου είπε: «Εσύ, κάποια ημέρα θα γίνεις επίσκοπος…».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης ζήτησε τις προσευχές των πατέρων και τους παρακάλεσε να τον συγχωρέσουν εάν άθελά του αδίκησε ή στενοχώρησε κάποιον από την θέση του πρωτοσυγκέλου.

Το «τελευταίο» αντίο του Μητροπολίτου Κίτρους επισφραγίστηκε με την τελευταία φωτογραφία του μαζί με τον κλήρο της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας λίγες ημέρες πριν από την ενθρόνισή του (29 Μαρτίου) στο θρόνο της Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης.

ΠΗΓΗ: Romfea.gr