You are currently viewing Τον  μητροπολίτη Γαλλίας επισκέφθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης

Τον μητροπολίτη Γαλλίας επισκέφθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης

  • Reading time:2 mins read

Επίσκεψη στη μητρόπολη Γαλλίας πραγματοποίησε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας μας κ. Γιάννης Αμανατίδης. Τον υφυπουργό εξωτερικών υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Γαλλίας. Ο κ. Εμμανουήλ ξενάγησε τον κ. Αμανατίδη στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του αγίου Στεφάνου στο Παρίσι καθώς και στην έδρα της μητρόπολης.

Στη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του διαθρησκειακού διαλόγου που περιλαμβάνει μείζονος σημασίας ζητήματα για την ανθρωπότητα, όπως είναι η ειρήνευση στην Μέση Ανατολή.

Ακόμη, ο κ. Αμανατίδης τόνισε τη σημαντική συνδρομή του μητροπολίτη Γαλλίας καθώς και του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις προσπάθειες που γίνονται για τον διαθρησκειακό διάλογο.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Γαλλίας ενημέρωσε τον υφυπουργό εξωτερικών για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει τόσο ο ίδιος όσο και η τοπική Εκκλησία της Γαλλίας σχετικά με την προσφυγική κρίση το προσεχές διάστημα, την πορεία του διαθρησκειακού διαλόγου, την επικείμενη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι και την Μεγάλη Σύνοδο του 2016 στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια, ο κ. Αμανατίδης, μαζί με τον υφυπουργό παιδείας κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, συναντήθηκαν με ομογειακούς κι εκπαιδευτικούς φορείς στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι.

Στο επίκεντρο της συνάντησής τους ήταν η τρέχουσα κατάσταση των δομών της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γαλλία καθώς και η ενημέρωση των ομογενειακών φορέων στο Παρίσι για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τον Απόδημο Ελληνισμό.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Παρίσι: Με τον μητροπολίτη Γαλλίας συναντήθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Παρίσι: Με τον μητροπολίτη Γαλλίας συναντήθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Παρίσι: Με τον μητροπολίτη Γαλλίας συναντήθηκε ο Γιάννης Αμανατίδης