You are currently viewing ΣΥΡΙΖΑ  στοχοποιεί τον  Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

  • Reading time:1 mins read

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες δηλώσεις του Mητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κατήγγειλε 10 Έλληνες ευρωβουλευτές γιατί υπερψήφισαν τον Χάρτη πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Για ακόμα μια φορά, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, μπερδεύοντας προφανώς τα όρια ανάμεσα στον άμβωνα της μητρόπολής του και στο προεκλογικό μπαλκόνι του πιο ακραίου συντηρητισμού, καταγγέλλει 10 Έλληνες ευρωβουλευτές γιατί υπερψήφισαν το αυτονόητο, τον Χάρτη πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Είναι προφανές ότι ο κ Σεραφείμ τείνει να χαρακτηριστεί εμμονικός ως προς τις επιθέσεις του έναντι της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Η προστασία των ΛΟΑΤ ατόμων από τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και η προσπάθεια εξάλειψης της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας είναι οι στοιχειώδεις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να προστατεύει και από το θρησκευτικό φανατισμό.