You are currently viewing Συνάντηση του Μητροπολίτη Βεροίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Συνάντηση του Μητροπολίτη Βεροίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

  • Reading time:1 mins read

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Αικατερίνας ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε τον σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

 

Ο σεβασμιώτατος τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο με το παράσημο των Παυλείων (στα οποία συμμετείχε και ο ίδιος ως εισηγητής παλαιότερα) και του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα και τον τιμητικό τόμο για τη συμπλήρωση 20 ετών του θεσμού. Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος συμπεριλαμβάνεται στους συγγραφείς του τόμου.
Ακολούθησε συζήτηση 2 ωρών για διάφορα, κυρίως εκκλησιατικά, θέματα. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος παρουσίασε την μακέτα του ιερού ναού του αγίου Νικολάου, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Καλατράβα και θα χτισθεί στη θέση του ιστορικού ναού που γκρεμίστηκε από την επίθεση στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο του 2011.
Έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου ο κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο την επόμενη ημέρα στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό αγίας Αικατερίνας στην Αστόρια.

Στην ιερά μονή αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και η συνοδεία του φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ιεράς πατριαρχικής και σταυροπηγιακής μονής αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια.
Ο σεβασμιώτατος τίμησε με το παράσημο των Παυλείων τον καθηγούμενο της μονής Αρχιμανδρίτη κ. Ιερόθεο Ζαχαρή, ο οποίος παρείχε αβραμιαία φιλοξενία, τίμησε τον σεβασμιώτατο και τον διευκόλυνε στις μετακινήσεις του.
Το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα της επισκέψεως στις ΗΠΑ δεν επέτρεψε στο σεβασμιώτατο, αν και πολύ το επιθυμούσε, να λειτουργήσει στο καθολικό της μονής, αλλά υποσχέθηκε να το πράξει σε προσεχή επίσκεψη του.