You are currently viewing Συγκίνηση στην παράδοση της Αγίας Βαρβάρας στη Βενετία

Συγκίνηση στην παράδοση της Αγίας Βαρβάρας στη Βενετία

  • Reading time:1 mins read

Στα χέρια του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχη–Καρδινάλιου της Βενετίας παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι ο επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική τελετή στην βασιλική του Αγίου Μάρκου, η ελληνική αντιπροσωπεία, την οποία αποτελούσαν ο επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, οι αρχιμανδρίτες Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Αλέξιος Ψωίνος, Ιερόθεος Καλογερόπουλος και οι πρωτοπρεσβύτεροι Λεωνίδης Ψαριανός και Κωνσταντίνος Παπαθανασίου καθώς και διευθυντικά στελέχη της Αποστολικής Διακονίας επέστρεψαν το ιερό λείψανο το οποίο για πρώτη φορά εδώ και 1000 χρόνια ταξίδεψε σε ορθόδοξη χώρα.

Την Αγία παρέλαβε ο ίδιος ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βενετία ο οποίος φέρει τον τίτλο του «Πατριάρχη» που προσευχήθηκε μπροστά από το ιερό λείψανο που εξαιρετικά σπάνια απομακρύνεται από την Γαληνοτάτη.

Ο επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος ευχαρίστησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου και της Αποστολικής Διακονίας την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για την απόφαση τόσο της παραχωρήσεως του ιερού λειψάνου όσο και της παρατάσεως.

Λίγο πριν φύγει η ελληνική αντιπροσωπεία, παραδόθηκαν δύο αργυρά εξαπτέρυγα τα οποία θα κοσμούν για πάντα την ιερή λάρνακα. Πρόκειται για δωρεά των μεταλλωρύχων από την Χαλκιδική οι οποίοι με το υστέρημά τους συγκέντρωσαν χρήματα προκειμένου να τιμήσουν την προστάτιδα Αγία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω βλάβης του ιδιωτικού αεροσκάφους το οποίο θα μετέφερε το ιερό λείψανο στην Βενετία, ο δωρητής ναύλωσε την τελευταία στιγμή αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN προκειμένου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην επιστροφή του λειψάνου, κάτι το οποίο συγκίνησε ιδιαίτερα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.