You are currently viewing Στον Όσιο Λουκά χρωστάω την εκλογή μου

Στον Όσιο Λουκά χρωστάω την εκλογή μου

  • Reading time:1 mins read

“Στον Όσιο Λουκά χρωστάω την εκλογή μου” είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον εσπερινό στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στην Βοιωτία. Συμπληρώνονται, εξάλλου, αύριο έξι χρόνια από την εκλογή του.

Στον Συνοδικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ελασσῶνος κ. Βασίλειος, Θηβῶν καί Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ἰλίου, Ἀχαρνῶν καί Πετρουπόλεως κ. Ἀθηναγόρας, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, οι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος, Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συμπροσευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Θηβών αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Λουκά και στη συνέχεια ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Αρχιεπίσκοπο που αύριο συμπληρώνονται 6 χρόνια από την εκλογή του.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας μίλησε για την προσφορά του μοναχισμού και τη διδαχή του Οσίου Λουκά στο σύγχρονο κόσμο, ενώ για τη συμπλήρωση 6 ετών από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου τόνισε πως “το πράον και άτυφον του χαρακτήρος του, το μειλίχιον και φιλάνθρωπον ήθος του, αποτελούν ασφαλή εχέγγυα της επιτυχούς μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπίας του και της συνεχίσεως της”.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την ακολουθία του εσπερινού ευχαρίστησε για τις ευχές και αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του μοναστηριού, αλλά και στη δύναμη που αντλεί από τον Όσιο Λουκά λέγοντας πως “στον Άγιο οφείλει την εκλογή του”.

Από Ecclesia.gr