You are currently viewing ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Που βρέθηκε το λείψανο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας στην… Αθήνα;;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Που βρέθηκε το λείψανο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας στην… Αθήνα;;

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Καλά θα κάνουν μερικοί Πατέρες που έχουν φυσική ροπή προς τα Ιερά Λείψανα, να σταματήσουν ,επιτέλους, αυτή η μανία με τα λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας γιατί στο τέλος καταντάει ιεροσυλία!
Διάβασα σε ιστοσελίδα για τον εσπερινό που έγινε στο Παρεκκλήσιον της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, το οποίο υπάρχει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, παρουσία μάλιστα, του Προϊσταμένου του ιερού ναού Αρχιμ. Πλάτωνος Κρικρή και του Αρχιμ. Γερασίμου Καραμολέγκου, Ιεροκήρυκος της Ι. Μ. Περιστερίου.

Εκεί συνέβη κάτι το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα εθεωρείτο θαύμα: εξετέθη προς προσκύνηση από τους πιστούς, μέρος του λειψάνου της Οσίας Μαρίας το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ φυλάσσεται εκει.
Όμως, προς Θεού! Είναι βέβαιοι οι κάτοχοί του λειψάνου ότι πρόκειται για λείψανο της Οσίας; Θα πέσει φωτιά ΝΑ ΣΑΣ κάψει!
Πού βρέθηκε το συγκεκριμένο τμήμα του λειψάνου αυτού, όταν γνωρίζουμε από τον βίο της Οσίας, από τον Αββά Ζωσιμά, ότι η ίδια η Οσία του άφησε ρητή εντολή να μήν αποκαλύψει πού βρίσκεται το λείψανό της, μέχρι την Δευτέρα Παρουσία!
Και μάλιστα εκ του βίου της Οσίας,που μας άφησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Σωφρόνιος, δεν γνωρίζουμε το ακριβές σημείο που ασκήτευσε και βρήκε οσιακό τέλος αλλά αορίστως ότι ήταν κάπου πέραν του Ιορδάνου!
Παρ´ολα αυτά, εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε λείψανό της!! Είμαστε βέβαιοι;
Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η λαγνεία με τα ιερά λείψανα, γιατί αν δεν είμαστε σίγουροι περί της αυθεντικότητας των, τότε διαπράττουμε μεγάλη αμαρτία!

Πρόκειται για μία προκλητική και αισχρή πράξη, η οποία εάν συντελείται εις γνώδιν των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών της, τότε φτάνει στα όρια του ανοσιουργήματος!

Αναδημοσιεύουμε σε άλλη ανάρτηση τον βίο της Οσίας από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ:

Βίοι Αγίων: Οσία Μαρία η Αιγυπτία