You are currently viewing Προσκυνητής της Παναγίας Πορταΐτισσας Ι. Μ. Ιβήρων,ο Αντ.Σαμαράς

Προσκυνητής της Παναγίας Πορταΐτισσας Ι. Μ. Ιβήρων,ο Αντ.Σαμαράς

  • Reading time:0 mins read

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ιβήρων, η τρίτη τη τάξει Μονή, στις Μονές  του Αγίου Όρους, ήταν κατά το πρόγραμμα, ο πρώτος σταθμός της προσκυνηματικής επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στο Άγιο Όρος.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από την Ηγούμενο Γέροντα Ναθαναήλ, τον Προηγούμενο Βσσίλειο και όλη  την αδελφότητα της Μονής κατά το Αγιορείτικο τυπικό. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι προσήλθε στην ιστορική μονή με απέραντο σεβασμό αλλά  και ταπεινότητα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε στη συνέχεια από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής για το  πνευματικό επργο που επιτελείται, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για το υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο μοναχών, όπως του φημισμένου Γέροντα  π.Βασίλειου Γοντικάκη, που τον προσφώνησε ξεχωριστά, όπως και άλλων  μοναχών με σπουδές και πανεπιστημιακά πτυχία από ανώτατα ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού και απηύθυνε στους μοναχούς παραίνεση να συνεχίσουν απερίσπαστοι το πνευματικό τους έργο.

Ο κ. Σαμαράς προσκύνησε την θαυματουργή  εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας και ξεναγήθηκε στο μουσείο της Μονής, όπου φυλάσσονται ιστορικά και άλλα κειμήλια μεγάλης αξίας.

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μονή Ιβήρων ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής.