You are currently viewing Πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρία της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Κορίνθου

Πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρία της Σχολής Γονέων της Ι.Μ. Κορίνθου

  • Reading time:0 mins read

Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρία της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Ομιλητής στην Συνεδρία αυτή ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων και Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος Αρχιμ. κ. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος με μεστό θεολογικό λόγο και έκφραση εναργή ανέπτυξε το θέμα του «Ορθόδοξη Εκκλησία – Ορθόδοξη Οικογένεια».

Λαμβάνοντας αφορμή από την εορτή της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και Αγιογραφικά στηριζόμενος στο Βιβλίο της Αποκαλύψεως με εύληπτο τρόπο έδωσε στους ακροατές να αντιληφθούν την σχέση Εκκλησίας και Θείας Λειτουργίας, προϊστάμενος της Οποίας είναι ο Κανονικός Επίσκοπος ως «εις τύπον και τόπον Χριστού», αναφερόμενος στην εσχατολογική προοπτική της πρώτης και πως η οικογένεια και τα πρόσωπα, που την απαρτίζουν, προσκαλούνται σ΄ αυτό το υπέρλογο μυστήριο της Εκκλησίας, ως σωστικής κιβωτού, που οδηγεί με ασφάλεια στην Βασιλεία του Θεού.

Στην συνέχεια επακολούθησε διάλογος που συντόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος, αφού θερμά συνεχάρη τον ομιλητή, επικέντρωσε την προσοχή όλων στην ανάγκη εντάξεως της οικογένειας στο Ευχαριστιακό Σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία και η Οποία προσφέρει στον απογοητευμένο άνθρωπο του σήμερα την μοναδική εγγύηση της Αλήθειας και της πληρότητας.