You are currently viewing Ο Michael Roth στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο Michael Roth στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

  • Reading time:1 mins read

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Michael Roth.

Τον Υφυπουργό    υποδέχθηκε  Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.

Στη συνέχεια ο Michael Roth έγινε δεκτός από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Αρχιεπισκοπή.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ως γερμανομαθής αφού για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως κληρικός στην Ι.Μ. Γερμανίας.Επίσης παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες- συνεργάτες του Υφυπουργού!

Ο Kοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Roth αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και συγκεκριμένα της Αρχιεπισκοπής, χάρη στο οποίο διατηρείται η κοινωνική συνοχή στη χώρα.

Επίσης ο κ. Roth συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την στάση του, στο θέμα του προσφυγικού ζητήματος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της και να γίνει ξανά η Ευρώπη των αξιών, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης και όχι η Ευρώπη των οικονομικών συμφερόντων.

Ζήτησε από τον Υφυπουργό και την Γερμανική Κυβέρνηση την αρωγή της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ελλάδα, αλλά και την συμβολή της στην καταπολέμηση των αιτιών του προσφυγικού. Μ

Επίσης μετέφερε, στον Υφυπουργό Roth την ανησυχία και την οργή μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας για την πιθανότητα να εγκλωβιστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην χώρα μας.

germanos ieronimo-1

germanos ieronimo-2

germanos ieronimo-3

germanos ieronimo-4

germanos ieronimo-6

germanos ieronimo-7