You are currently viewing Ο Μητρόπολιτης Χαλκίδος βρέθηκε κοντά στους μαθητές

Ο Μητρόπολιτης Χαλκίδος βρέθηκε κοντά στους μαθητές

  • Reading time:0 mins read

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 το πρωί το καθιερωμένο Ευχέλαιο, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα ,στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα.

Μεγάλη τιμή για το σχολείο, ήταν η παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου, ο οποίος τέλεσε το Μυστήριο, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Παπαγρηγορίου, εφημέριο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Βατώντα και τον Αρχιδιάκονο Νεκτάριο Ευγενικο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, πριν το Ευχέλαιο εξήγησε με απλά λόγια στα παιδιά τι θα ακολουθήσει και στο τέλος, δίδαξε με μοναδικό τρόπο δύο παραβολές του Μυστηρίου. Η επικοινωνία του με τους μικρούς μαθητές ήταν μοναδική.

Το μειλίχιο του χαρακτήρα του, η πραότητα, η ευγένεια και το χιούμορ του, αποτελεί ένα άριστο σύμβολο και αναφορά για την κοινωνία του σχολείου.

Στο Ιερό Μυστήριο, παρευρέθηκε και ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Σχολικής Περιφέρειας Ευβοίας, Δρ. Μητάκος Δημήτριος, ο οποίος το παρακολούθησε με ευλάβεια και κατάνυξη.

Ευχαρίστησε από τη μεριά του τον Μητροπολίτη, τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τόνισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας του σχολείου με την κοινωνία, πόσο μάλλον με την εκκλησία και τη βιωματική προσέγγιση των Ιερών Μυστηρίων στο χώρο του σχολείου.

Το Μυστήριο παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Χαράλαμπος Κώσταρος.

Με το πέρας του Μυστηρίου ο Μητροπολίτης έχρισε δια ελαίου τους παρευρισκόμενους, χάρισε στα παιδιά εικόνες του Χριστού και ευχήθηκε σε όλους καλή υγεία, δύναμη και Καλή Ανάσταση!

Οι εκπαιδευτικοί , Χαράλαμπος Παπανικολάου, Τσακλάρη Κατερίνα, Ιωσήφ Στέλλα, Μοσχίδου Μαρία, Λιβάκα Μεταξένια, Ζαχαριάς Γιώργος, Γάτος Σπύρος, και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βατώντα, σας εύχονται ολόψυχα καλή Ανάσταση!

Το Άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.