You are currently viewing Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος, συναντήθηκε με τους Ρεθύμνιους της Αττικής

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος, συναντήθηκε με τους Ρεθύμνιους της Αττικής

  • Reading time:1 mins read

Περισσότεροι από 300 Ρεθεμνιώτες και φίλοι του ιστορικού συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνιων της Αττικής ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ,  έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της κοπή της πίττας του Αγίου Βασιλείου , που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 25-01-2014 στην μεγάλη αίθουσα ballroom του πολυτελούς ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια στο Σύνταγμα.

Παρά τη επικρατούσα ζοφερή κατάσταση  ο δραστήριος και αγαπητός πρόεδρος του συλλόγου κος Γεώργιος Βλατάκης (Δικηγόρος –Θεολόγος)κατάφερε να κάνει την έκπληξη και τη διαφορά σε πείσμα κάποιων που θέλουν να πιστεύουν ότι οι σύλλογοι συρρικνώνονται και ο κόσμος αδιαφορεί και δεν συμμετέχει ,δεν αγκαλιάζει  την σωστή και αληθινή εθελοντική  προσπάθεια. Μια πραγματικά υψηλού επιπέδου σύναξη.

Η άφιξη του εκπρόσωπου της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού ημων Πατριάρχου κου Βαρθολομαίου  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθυμνης και Αυλοποτάμου κου Ευγενίου με το ιερατείο ο οποίος κατέφθασε ειδικά από το Ρέθυμνο ανέβασε ακόμη περισσότερο την εκδήλωση .

«Ας είναι τούτη η χρονιά σαν ρόδι γεμισμένο , με σπόρους κόκκινους γλυκούς και με φλουριά δεμένο

Να’ χει χαρές , να’χει ευχές επάνω στα κλαδιά του και να έρθει μες στο σπίτι σας με όλα τα καλά του»

Έτσι υποδέχτηκε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο πρόεδρος κος Γ. Βλατάκης περιχαρής τους Ρεθεμνιώτες της Αττικής.  Ο πρόεδρος μεταξύ άλλων ανέφερε : «Σήμερα οι Ρεθεμνιώτες της Αττικής έκαναν όπως πάντα τη διαφορά και συναντούν το νέο χρόνο με αισιοδοξία και δύναμη. Σήμερα οι Ρεθεμνιώτες αποδείξατε πόσο πολύ αγαπάτε τη Κρήτη , το Ρέθυμνο, τον ιστορικό σύλλογο μας. Για αυτό επιλέξαμε τούτο το χώρο για να σας αλλάξουμε τη διάθεση και να διατηρήσετε αυτό το κρητικό πνεύμα του ελεύθερου χρυσαετού του ψηλορείτη και του κρουταλιώτικου φαραγγιού, όταν απλώνει τις φτερούγες του και πετά ψηλά.

Στη συνέχεια ευλόγησε τη πίττα ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον παν/ο Αρχ. π. Πλάτωνα Κρικρή εκ του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κου Ιερωνύμου , τον παν/το Αρχ. π. Διονύσιο Χαμαράκη, παν/το Αρχιμ. π. Ιωαννίκιο κά.

Ο Ποιμενάρχης μας με παραινέσεις και εγκωμιαστικά λόγια εξήρε τις δραστηριότητες  του συλλόγου και ιδιαίτερα το πρόεδρο με τον οποίο ως είπε συνδέεται πολλά χρόνια .

Επαίνεσε τις μοναδικές πρωτοβουλίες που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια ιδίως την αφιέρωση του έτους τούτου στους Τέσσερις Νεομάρτυρες Ρεθύμνου , τον συνεχάρη δε για το εκπληκτικό ημερολόγιο αφιέρωμα στους Αγίους. Σε κλίμα συγκίνησης προσέφερε ένα κέντημα με την προμετωπίδα του καθολικού της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και ένα χειροποίητο κεραμικό με τα αρχικά σύμβολα της Μητρόπολης.

Εν συνεχεία βραβεύτηκαν εξι παιδιά που πέτυχαν στα ΑΕΙ . Η εκδήλωση διανθίστηκε με ζωντανή μουσική στο πιάνο καθώς και με κρητικό χορευτικό συγκρότημα .