You are currently viewing Ο Μητροπολίτης Μαντινείας τιμά τις Πρεσβυτέρες

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας τιμά τις Πρεσβυτέρες

  • Reading time:2 mins read

Τιμητική εκδήλωση για τις πρεσβυτέρες της μητροπολιτικής περιφέρειας Μαντινείας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Ε’ Κυριακή των Νηστειών, ύστερα από πρωτοβουλία του μητροπολίτη κ. Αλεξάνδρου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως , κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού εσπερινού. Η πρεσβυτέρα Ελένη Σουρλίγγα, ανάπτυξε το θέμα «Ο ρόλος της Πρεσβυτέρας στην οικογένεια και την διακονία του Ιερέως, η ευλογία, η ευθύνη, η προσφορά και η διακονία της Πρεσβυτέρας».

Στην ομιλία της επεσήμανε ότι η σωστή πρεσβυτέρα «εργάζεται δεν περιεργάζεται. Εργάζεται πνευματικά για τον εαυτό της, την οικογένειά της, την ενορία, την κοινωνία τον σύζυγό της».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τέσσερις λέξεις – κλειδιά, οι οποίες, όπως είπε χαρακτηρίζουν το έργο μιας πρεσβυτέρας. Αυτές είναι η ευλογία, η θυσία η διακονία και η ευθύνη.

Ο κ. Αλέξανδρος, παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στον ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζει η σύζυγος του ιερέα, πρόβαλε και επικρότησε το έργο της τόσο στην ενορία, όσο και στην οικογένεια.

Ακολούθησε η απονομή του μεταλλίου τιμής με το ανάλογο δίπλωμα αρχικά στις πρεσβυτέρες, των οποίων έχει αποβιώσει ο σύζυγος, μετέπειτα στις πρεσβυτέρες των οποίων ο σύζυγος έχει συνταξιοδοτηθεί και, τέλος στις πρεσβυτέρες των εν ενεργεία ιερέων.

ΠΗΓΗ: Dogma