You are currently viewing Ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος,συνέντευξή του στη Real,μιλά για Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου

Ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος,συνέντευξή του στη Real,μιλά για Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου

  • Reading time:1 mins read

Στην εφημερίδα RealNews και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη, μίλησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για όλους και για όλα.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος σε ερώτηση αν αληθεύει ότι προσευχήθηκε για τον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είπα, ναι, Θεέ μου, θα βοηθήσεις τους εκπροσώπους του Κράτους μας να πετύχουν τους καλύτερους σκοπούς που έχουν, για να μπορέσει ο λαός μας να ξεκουραστεί και να εξασφαλίσουμε την ηρεμία μας.”

Και πρόσθεσε: “Προσευχήθηκα και για τον ίδιο. Γιατί πως να το κάνουμε πρωτόπειρος είναι και δεν έκανε και ποτέ υπουργός. Βλέπετε και φυσιογνωμικά, αν τον προσέξετε, τις ώρες που είναι μέσα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, φαίνεται καθαρά ότι ο άνθρωπος αυτός υποφέρει….Να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του”.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απαντώντας στο εάν η Εκκλησία πρέπει να στέκει στο ύψος των περιστάσεων, συμφώνησε τονίζοντας πως “εγώ δεν δίστασα να πω ότι ο νυν Πρωθυπουργός έχει ικανότητες διανοητικές και ότι ο υπουργός Οικονομικών ομοίως κατέχει πράγματα, παρά τις κάποιες του εκκεντρικότητες.”

Σε ερώτηση πως κρίνει το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, ενώ απέφυγε τον θρησκευτικό όρκο, μετέβη στο Άγιον Όρος και απονομονώθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα έναντι της εικόνας της Παναγίας, και αν αυτό ήταν ένας απλός συμβολισμός, ο κ. Άνθιμος τόνισε: “Έχω την πεποίθηση ότι όσα του ενστάλαξαν στην ψυχή του, όσα του έλεγαν οι γονείς του, οι οποίοι είναι άνθρωποι της Εκκλησίας, δεν μπορεί να πήγαν χαμένα.”

“Η επίσκεψη στο Άγιον Όρος, οι διπλές επισκέψεις του στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και ένα προσωπικό μου βίωμα, με οδηγούν σε αυτές τις σκέψεις. Είχε έρθει εδώ για μια μεγάλη ομιλία. Δεν είχε πολύ κόσμο. Τότε είχε πει: “Δεν βλέπω πολύ κόσμο, γιατί εσείς ακούτε τα όσα σας λέει ο Μητροπολίτης σας”. Τα είπε αυτά χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση προσβολής στο πρόσωπό μου.” συμπλήρωσε ο κ. Άνθιμος.

Μιλώντας για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας ο Μητροπολίτης Άνθιμος εξέφρασε την αντίθεσή του, στο ότι πρέπει να προσδιοριστούν οι διακριτοί ρόλοι.

“Με αυτό, εγώ προσωπικά, έχω μια αντίρρηση. Δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε αυτά. Είναι σαν να διχάζουμε μια προσωπικότητα…Πιστεύω λοιπόν ότι οι διακριτοί ρόλοι, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελλάδος, δεν είναι αποδεκτοί” σημείωσε ο Παναγιώτατος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε ότι για να πετύχει η Κυβέρνηση πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος που στηρίζουν τον Πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση πως είδε το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει έναν σθεναρό λόγο και έναν διαφορετικό τόνο στο Κοινοβούλιο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ανέφερε: “Δεν μου αρέσει. Όχι γιατί είναι γυναίκα, αλλά γιατί είναι υπεροπτική και απόλυτη σε αυτά τα οποία λέει. Είναι και συμπατριώτισσά μου.”

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε ότι δεν υπάρχουν προδότες πολιτικοί, απλά απέτυχαν στα έργα τους παρόλο που αγαπάνε την πατρίδα.