You are currently viewing Ο Ελβετίας Ιερεμίας ευλόγησε την βασιλόπιτα των Ελλήνων της Γενεύης

Ο Ελβετίας Ιερεμίας ευλόγησε την βασιλόπιτα των Ελλήνων της Γενεύης

  • Reading time:2 mins read

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου, η Ελληνική Κοινότητα Γενεύης έκοψε σήμερα, Κυριακή 17 Ιανουαρίου την ετήσια πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου του Ορθόδοξου Κέντρου του Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος.

Την Θεία Λειτουργία και την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας παρακολούθησαν πολλοί Έλληνες της Γενεύης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Άγγελος Υψηλάντης, ο Πρέσβης της Κύπρου στους Διεθνείς Οργανισμούς κ. Ανδρέας Ιγνατίου, ενώ ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία εξ Ελλάδος του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, ο οποίος βρέθηκε στην Ελβετία με αφορμή τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βέρνης και επισκέφθηκε την ιστορική ελληνική ομογένεια της Γενεύης.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κα. Καραγιώργη καλοσώρισε τους προσκεκλημένους και τους επισήμους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία του Έλληνα Δημάρχου αναφέροντας και σχετικά με τη συνεχιζόμενη περιοδική έκθεση του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Βασιλείας για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, η οποία έχει προκαλέσει το θαυμασμό του ελβετικού κοινού.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές για το νέο έτος, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη ενότητας των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό, ενότητα που όπως είπε πηγάζει μόνο μέσα από την Εκκλησία και το Λόγο του Θεού.

geneva-1

geneva-3

geneva-4

geneva-5