You are currently viewing Ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό Χανίων

Ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό Χανίων

  • Reading time:0 mins read

Με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών και ευλαβών προσκυνητών πραγματοποιήθηκε ο ΄Γ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Ὁσιολογιώτατος Μοναχός π. Ἱλαρίων. του Ἱ.Κελλίου Ἁγ.Χαραλάμπους, Ν.Σκήτης Ἁγίου Ὄρους και το θέμα που πραγματεύτηκε στην υπέροχη ταπεινή, αγιορείτικη ομιλία του ήταν η «Κρίσις καί διάκρισις»!

Τον Γέροντα καλωσόρισε στην Ενορία ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης, ενώ μετά το πέρας της ομιλίας, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, αναφέρθηκε στην ταπεινή προσωπικότητα του Γέροντα, λέγοντας χαρακτηριστικά, μας είπατε πράγματα που γνωρίζαμε αλλά και πράγματα που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, τα οποία αυτά που δεν γνωρίζαμε αποτελούν λόγια ωφέλημα για την ορθόδοξη πορεία του κάθε Χριστιανού και σας οφείλουμε πέρα από τις ευχαριστίες τον δίκαιον έπαινο και την οφειλόμενην τιμή και εκ μέρους του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου που βρίσκεται στο Άγιον Όρος και εκ μέρους όλων που είχαμε την χαρά να γευτούμε του καρπούς της ομιλίας σας.