You are currently viewing Ο Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Ο Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

  • Reading time:4 mins read

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την σημερινή  έκτακτη συνεδρίαση της Τρίτη 26 Μαϊου, προέβη  κστην πλήρωση της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη ο αγαπητός σε όλους πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, με 69 ψήφους.

Αμέσως μετά την εκλογή ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος προσήλθε στο Συνοδικό Μέγαρο για το μικρό μήνυμα.

Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς), γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας την 25η Μαρτίου 1951, υιός του Σπυρίδωνος και της Αναστασίας Λαγγούση.

Μετά την εγκύκλια μόρφωσή του στην Κεφαλλονιά, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1998.

Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.Σπυρίδωνα (Καλαφατάκη), χειροτονήθηκε αφ’ ενός μεν Διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, αφ’ ετέρου δε Πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το έτος 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, στις 26 Μαΐου 2015.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ

foka-1

foka-2

foka-4

foka-5

foka-6

Χfoka-7

foka-8

foka-9

foka-10

foka-11

SAM 0678

0-fok-1

0-fok-2

0-fok-3

0-fok-4