You are currently viewing Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τους Ικάρους της 114 Πτέρυγας Μάχης

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε τους Ικάρους της 114 Πτέρυγας Μάχης

  • Reading time:0 mins read

«Είστε οι ρίζες της Πατρίδος μας» είπε απευθυνόμενος στους πιλότους της 114 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα όπου πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Στον κ. Ιερώνυμο που συνοδευόταν από τον μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο και τον γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσα, απέδωσε τιμές ένοπλο άγημα της Π.Α. ενώ στην μονάδα τον υποδέχθηκε ο Ταξίαρχος κ. Θ. Χατζηαθανασίου, που ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να προσεύχεται για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε για να πεί απευθυνόμενος προς τους αεροπόρους: «Είστε οι ρίζες της πατρίδος μας, η πηγή της δύναμής μας, είστε οι λεβέντες που έχετε δυνατό όραμα και χάρη σε εσάς ξεχνάμε τα προβλήματά μας» για να συμπληρώσει πως «οι άνθρωποι πολλές φορές περιορίζουμε τη ζωή μας σε πράγματα τα οποία φθείρονται και χάνονται και ξεχνάμε το αριστούργημα της δημιουργίας του Θεού, τον άνθρωπο. Και όταν ο άνθρωπος υπηρετεί την πατρίδα, όπως εσείς, είναι το πιο ιερό από όλα».

Λίγο πριν αναχωρήσει από την 114 Π.Μ. ο κ. Ιερώνυμος επέδωσε δώρα στους πιλότους καθώς και από μια πασχαλινή λαμπάδα.