You are currently viewing Ούτε αυτό το Πάσχα θα λειτουργήσει ο Καθεδρικός των Αθηνών

Ούτε αυτό το Πάσχα θα λειτουργήσει ο Καθεδρικός των Αθηνών

  • Reading time:1 mins read

Ούτε αυτό το Πάσχα θα λειτουργήσει στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, παρά την αισιοδοξία που είχε επικρατήσει στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς περί επαναλειτουργίας του Ναού την Πρωτοχρονιά του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρά το γεγονός πως οι εργασίες στον σκελετό του κτιρίου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και πλέον μπορεί να επαναλειτουργήσει, επικράτησε η άποψη εκείνων που υποστήριζαν πως η επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού θα πρέπει να γίνει χωρίς σκαλωσιές.

Ο λόγος για τον οποίο οι σκαλωσιές θα πρέπει να παραμείνουν για ικανό χρονικό διάστημα ακόμη, είναι η συντήρηση και αποκατάσταση του αγιογραφικού και καλλιτεχνικού διακόσμου του Ναού που δεν μπορούσε να συμβεί πριν την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών.

Πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι, να επαναλειτουργήσει ο Ναός όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καλλιτεχνικής αποκατάστασης, τουλάχιστον από το κεντρικό κλίτος, ώστε να έχουν φύγει οι σκαλωσιές από αυτό και η εικόνα που θα αντικρύσουν οι Αθηναίοι να είναι διαφορετική.

Εάν ο Ναός επαναλειτουργούσε τα Χριστούγεννα, η εικόνα που θα αντίκριζαν οι επισκέπτες του, δεν θα είχε καμία διαφορά με αυτήν που είχε πριν σταματήσει να λειτουργεί, αφού όσες εργασίες έχουν γίνει δεν είναι ορατές και οι σκαλωσιές δεν μπορούν να απομακρυνθούν αν δεν ολοκληρωθεί και η αποκατάσταση των αγιογραφιών.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι, είναι το γεγονός πως παρά τις εξαιρετικά σημαντικές φθορές που είχε υποστεί ο Ναός από τον σεισμό του 1999 σε συνδυασμό με την φθορά του χρόνου, το διάστημα των σχεδόν 15 ετών που έχουν μεσολαβήσει από τότε, είναι αρκετά μεγάλο.

ΠΗΓΗ: dogma.gr