You are currently viewing Ονομαστήρια Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνος|

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνος|

  • Reading time:0 mins read

Στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος Αθηνών, στο οποίο υπηρέτησε ως εφημέριος έως της εκλογής του εις Επίσκοπον, τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ο φερώνυμος ενός εξ Αυτών, Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων.

Με την ευλαβική υποδοχή του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αρχιμανδρίτου Χριστοδούλου Κατσαντωνόπουλου και των ενοριτών, την συλλειτουργία και συμπροσευχή κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία, ως βοηθός Επίσκοπος των τριών τελευταίων Αρχιεπισκόπων, προσφέρει την αναίμακτη θυσία, ιερουργεί τα Μυστήρια και θεραπεύει τον λόγο της αληθείας, ο Πανιερώτατος χοροστάτησε του Όρθρου, των Ωρών και ιερούργησε την λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ομιλήσας επικαίρως και ευλογήσας το κόλυβο των αγίων.

Ο πολύγλωσσος και ιεροπρεπής Ιεράρχης, ο οποίος έδωσε την Μοναχική του αφιέρωση καί έλαβε τους δύο πρώτους βαθμούς της Ιερωσύνης στο Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου, κατέκτησε την Θεολογική γνώση εις το Παρίσι και την εκεί σχολή του Αγίου Σεργίου.

Επίσης υπηρέτησε το αραβοορθόδοξο ποίμνιο στην πολύπαθη Γάζα και απελάθει της Αγίας Γης δια την εκεί αρωγή του εις αυτό, προσέφερε τις υπηρεσίες ως ο τελευταίος Πρωτοσύγκελος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ.

Προσφωνηθείς υπό του Αρχιμ. Χριστοδούλου, ευχαρίστησε την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, τους πατέρες και πάντες τους συμπροσευχηθέντες λαϊκους και ευχήθηκε δύναμη από Θεού, στην προς το Πάσχα πορεία, τη μεσιτεία των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.