You are currently viewing Οκτώ «αθώες» συνήθειες που βλάπτουν σοβαρά τον ανθρώπινο οργανισμό -Πώς θα τις αποφύγετε

Οκτώ «αθώες» συνήθειες που βλάπτουν σοβαρά τον ανθρώπινο οργανισμό -Πώς θα τις αποφύγετε

  • Reading time:1 mins read

Σας έχει συμβεί ποτέ να χουζουρέψετε λίγες ώρες παραπάνω κάτω από το πάπλωμα ή να μην έχετε αντικρίσει το φως του ήλιου για μέρες, χαζεύοντας την τηλεόραση; Αυτά και άλλα πολλά «καθημερινά βασανιστήρια» είναι μερικές από τις φαινομενικά αθώες συνήθειες που καταπονούν και προκαλούν βλάβες στον οργανισμό μας.

Δείτε τα 8 «βασανιστήρια», όπως τα παρουσιάζει το onmed :

Κοιμάστε πολλές ώρες

Οι έρευνες υποστηρίζουν πως η διάρκεια του ύπνου υπολογίζεται από 7 έως 9 ώρες ημερησίως. Ως εκ τούτου οι λιγότερες ώρες δεν αρκούν για ξεκούραση, ενώ οι πολλές ώρες ύπνου μπορούν σε μακροπρόθεσμο χρόνο να εμφανίσουν παχυσαρκία ακόμη και διαβήτη.

Κάθεστε ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση

Σύμφωνα με έρευνες, οι ενήλικες που περνούν ατελείωτες ώρες στον καναπέ, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε διάστημα 3 ετών, από όσους παραμένουν δραστήριοι.

Δεν βγαίνετε έξω

Μία φράση που συνηθίζουμε να λέμε συχνά είναι πως «ο ήλιος είναι πηγή ζωής». Αυτό που αποκαλύπτουν σχετικές έρευνες είναι ότι η μειωμένη έκθεση στο φως προκαλεί χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Συμπτώματα που πιθανώς να παρουσιάσετε είναι η αναίτια αίσθηση κόπωσης, πόνοι στο σώμα, σημάδια κατάθλιψης.

Πίνετε πολύ αλκοόλ

Όσοι πίνουν περισσότερα από 3 ή 4 ποτήρια αλκοόλ καθημερινά, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε στόμα και λαιμό, ενώ έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κίρρωση του ήπατος και υπέρταση.

Γυμνάζεστε υπερβολικά

Υπερβολική άσκηση σε καθημερινή βάση επιβαρύνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να είμαστε περισσότερο επιρρεπείς σε ασθένειες. Οι επιδράσεις αυτές, μάλιστα, διαρκούν ακόμη και 72 ώρες μετά.

Αμελείτε την προθέρμανση

Πριν ξεκινήσετε την καθημερινή σας γυμναστική, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να κάνετε τις απαραίτητες διατάσεις. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την πρόκληση τραυματισμών, ενώ η πρωινή προθέρμανση ξυπνάει το σώμα και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος.

Πίνετε αρκετούς καφέδες

Οι άνδρες που καταναλώνουν πάνω από 28 κούπες καφέ την εβδομάδα έχουν αυξημένες πιθανότητες κατά 56% να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες.

Φοράτε κακής ποιότητας παπούτσια

Αν συμβιβάζεστε με παπούτσια χαμηλής έως και κακής ποιότητας, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε ένα καλό ζευγάρι, αφού επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι η κακή επιλογη παπουτσιών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Όσο «αθώες» κι αν δείχνουν, οι συνήθειες αυτές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση, καθιστική ζωή αλλά και η υπερβολή στη σωματική άσκηση εγκυμονούν κινδύνους γι’ αυτό καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας αυτό που έλεγε ο Κλεόβουλος : «Μέτρον άριστον».

Πηγή: www.iefimerida.gr