You are currently viewing Οι πιο παράξενοι δρόμοι του πλανήτη (ΦΩΤΟ)‏

Οι πιο παράξενοι δρόμοι του πλανήτη (ΦΩΤΟ)‏

  • Reading time:3 mins read
Άλλος ο πιο στενός και άλλος ο πιο απότομος στον κόσμο, καθένας από τους 10 δρόμους της λίστας μας έχει μια ιστορία να διηγηθεί και έχει κερδίσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Ανακαλύψτε τους!
Ο πιο φιδογυριστός δρόμος: Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο
Δεν φτάνει που είναι πολύ ανηφορικός, ο δρόμος στο λόφο Russian Hill της πόλης αποτελείται από 8  απότομες στροφές (“φουρκέτες” στη γλώσσα των οδηγών) που πρέπει να διασχίσει κανείς με όριο ταχύτητας μόλις τα 8 χλμ. την ώρα. Εννοείται ότι είναι μονόδρομος και απαγορεύεται το παρκάρισμα.
  
Ο πιο σύντομος δρόμος: Ebenezer Place, Σκοτία
Με μήκος μόλις 2,06 μέτρα κατέχει το ρεκόρ του πιο σύντομου δρόμου στο κόσμο και έχει μόνο μια διεύθυνση: πρόκειται για την είσοδο του μπιστρό του ξενοδοχείου Mackeys. Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1883 ενώ το Ebenezer Place έγινε επίσημα δρόμος το 1887.
Ο πιο απότομος δρόμος: Baldwin Street, Νέα Ζηλανδία
Με κλίση που φτάνει το 35%, κερδίζει τον τίτλο του πιο απότομου δρόμου στο κόσμο ενώ οι οδηγοί που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους βάζουν τούβλα στις ρόδες από φόβο μήπως τα πάρει η κατηφόρα. Έχει μήκος 350 μέτρα και δεξιά και αριστερά του είναι χτισμένα σπίτια, συνθέτοντας επίσης την πιο απότομη κατοικημένη περιοχή στον πλανήτη.
  
Ο μακρύτερος κεντρικός δρόμος: Yonge St, Καναδάς
Ο τεράστιος δρόμος έχει μήκος 1.900 χιλιόμετρα (φανταστείτε μια απόσταση από την Αθήνα ως την Πράγα με το αυτοκίνητο) και συνδέει τις όχθες των λιμνών Οντάριο και Simcoe.
Ο φαρδύτερος δρόμος: 9 De Julio, Μπουένος Άιρες
Η πελώρια λεωφόρος έχει μήκος μόλις 1 χλμ και πλάτος σχεδόν 100 μέτρα. Σε κάθε κατεύθυνση υπάρχουν επτά λωρίδες κυκλοφορίας ενώ πρόσφατα παραχώρησαν και λωρίδες για αποκλειστική χρήση στα λεωφορεία, τα οποία μέχρι τώρα παρέμεναν κολλημένα στην κίνηση.
Ο μεγαλύτερος εθνικός δρόμος: Highway 1, Αυστραλία
Mε συνολικό μήκος περίπου 14.500 χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη εθνική οδός στον κόσμο, που συνδέει όλες τις πρωτεύουσες σε κάθε πολιτεία της χώρας. Κατασκευάστηκε το 1955 και οι οδηγοί περνούν δίπλα από επιβλητικές ακτογραμμές, πελώριους βάλτους, δάση και έρημο
Ο στενότερος δρόμος: Spreuerhofstrasse, Γερμανία
Βρίσκεται στην πόλη Reutlingen και στο πιο στενό του σημείο έχει πλάτος μόλις 31 εκατοστά και φτάνει ως τα 50 εκατοστά. Κατασκευάστηκε το 1727 αφού η περιοχή ανακατασκευάστηκε ύστερα από μια καταστροφική πυρκαγιά.
Ο αρχαιότερος δρόμος: Γκίζα, Αίγυπτος
Ο δρόμος που οδηγούσε από τα λατομεία στα νοτιοδυτικά του Καΐρου μέχρι τη λίμνη Moeris κατασκευάστηκε μεταξύ του 2600 και του 2200 π.Χ. Και αποτελεί τον παλαιότερο, λιθόστρωτο δρόμο στον κόσμο. Έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα και πλάτος μόλις δύο μέτρα.
Ο πιο μπερδεμένος κυκλικός κόμβος: Magic Roundabout, Μ.Βρετανία
Για τους περισσότερους οδηγούς τα roundabouts της χώρας αποτελούν εφιάλτη ενώ το Magic Roundabout κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο μπερδεμένου κυκλικού κόμβου της χώρας. Κατασκευάστηκε το 1972 και αποτελείται από πέντε μίνι-κυκλικούς κόμβους που σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο. Οι οδηγοί πρέπει να διασχίσουν και τους πέντε πριν καταφέρουν να βγουν στην έξοδό τους.
  
Ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος: Putrajaya, Μαλαισία
Ο μεγαλύτερος κυκλικός δρόμος στον κόσμο βρίσκεται περίπου 25 χλμ. νότια της Κουάλα Λουμπούρ και έχει διάμετρο 3,5 χλμ. Διατρέχει ένα καταπράσινο λόφο ενώ οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν καν ότι βρίσκονται σε κυκλικό κόμβο λόγω του μεγέθους του.

ΠΗΓΗ: arttravel.gr