You are currently viewing Οι καλύτερες παραλίες των Χανίων

Οι καλύτερες παραλίες των Χανίων

  • Reading time:3 mins read
Άλλες πασίγνωστες με φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου και άλλες κρυμμένες πίσω από φαράγγια που προκαλούν επίδοξους Ροβινσώνες, οι παραλίες του νομού Χανίων μοιάζουν με μικρά κομμάτια παραδείσου. Από τις αμέτρητες που αξίζουν μια θέση στη λίστα μας, καταφέραμε να επιλέξουμε τις 22 αγαπημένες μας. Απολαύστε τις!
Λιμνοθάλασσα Μπάλου
Μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90, μόνο οι ντόπιοι ψαράδες γνώριζαν τον όρμο αυτό, όπου έβρισκαν καταφύγιο και άφθονη ψαριά. Τουρίστες και ελεύθεροι κατασκηνωτές κατακλύζουν σήμερα το τοπίο που θυμίζει περισσότερο παραλία εξωτικού νησιού παρά ελληνική ακτή. Ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμος σαν πούδρα που σε πολλά σημεία έχει ροζ χρώμα και τοπίο άγριας ομορφιάς. Πρόσβαση: Βρίσκεται 56 χλμ. βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χλμ βορειοδυτικά της Κισσάμου, από την οποία μπορείτε να φτάσετε με καραβάκι.
Γραμβούσα
Η παραλία βρίσκεται στο ομώνυμο νησάκι, βορειοδυτικά της περίφημης λιμνοθάλασσας του Μπάλου. Το τοπίο με τα πεντακάθαρα νερά συμπληρώνει το φρούριο που δεσπόζει από πάνω της αλλά και το σκουριασμένο κουφάρι ενός πλοίου που ναυάγησε πριν από πολλά χρόνια. Είναι ιδανική και για όσους αγαπούν την εξερεύνηση του βυθού. Πρόσβαση: Με δικό σας όχημα ή με το ΚΤΕΛ από τα Χανιά ως το λιμάνι Κισσάμου και από εκεί με τα εκδρομικά καραβάκια για Γραμβούσα και Μπάλο.
Ελαφονήσι 
Η διάσημη μακρόστενη χερσόνησος, δίνει την αίσθηση ξεχωριστού νησιού με παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική. Στο σημείο που σπάει η χερσόνησος το νερό δεν ξεπερνά το ένα μέτρο και δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα, ιδανική για παιδιά. Η ανατολική παραλία είναι πιο οργανωμένη και δημοφιλής γι’αυτό αν προτιμάτε περισσότερη ησυχία, κατευθυνθείτε στις παραλίες εκατέρωθεν της χερσονήσου ή περπατήστε μέχρι να βρείτε ένα από τα απομονωμένα κολπάκια. Πρόσβαση: Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, 76 χλμ από τα Χανιά.
Φαλάσαρνα 
Πολυβραβευμένη και διάσημη, αποτελείται ουσιαστικά από πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες. Λευκή άμμος, εξωτικά νερά και άπλετος χώρος για όλους. Έχει μεγάλα οργανωμένα τμήματα αλλά και πιο απομονωμένα κοντά στα βράχια και τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φαλάσαρνας. Πρόσβαση: Βρίσκεται 59 χλμ. δυτικά των Χανίων.
Άγιος Ιωάννης, Γαύδος
Αν η Γαύδος θεωρείται ένα από τα νησιά των μοναχικών αποδράσεων, αυτή η παραλία αποθεώνει το χαρακτηρισμό. Ανάμεσα σε πεύκα και κέδρους που προστατεύουν τους «οδοιπόρους» από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, η ολόχρυση άμμος ενισχύει την αίσθηση της απομόνωσης στο άγριο αφρικάνικο τοπίο. Έχει ψηφιστεί από το Discovery Channel ως η δεύτερη καλύτερη παραλία στο κόσμο, μετά την Χαβάη. Πρόσβαση: Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Γαύδου, δυτικά από το Σαρακήνικο. Θα φτάσετε με το ΚΤΕΛ από το λιμάνι που θα σας αφήσει στον κεντρικό για να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα και στη συνέχεια θα διασχίσετε τους αμμόλοφους για περίπου 15 λεπτά ως την παραλία.
Τρυπητή, Γαύδος
Είναι η νοτιότερη παραλία της Ευρώπης και βρίσκεται 7χλμ. νότια του λιμανιού της Καραβέ. Στο ανατολικό της κομμάτι έχει άμμο, ενώ στο δυτικό, έχει μεγάλες πέτρες και βότσαλα. Στο πολυφωτογραφημένο τοπίο της ξεχωρίζουν οι τρεις μεγάλες φυσικές καμάρες, οι Καμαρέλλες, που σχηματίζονται στο ανατολικό τέρμα της αλλά και η τεράστια καρέκλα, στην οποία μπορείτε να σκαρφαλώσετε και να αγναντέψετε την απεραντοσύνη του Λιβυκού Πελάγους.
Σαρακίνικο, Γαύδος
Μεγάλη παραλία με αφρικανικό τοπίο, μεγάλα κεδροδάση τριγύρω και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Κοντά στην παραλία θα δείτε το κτίσμα στο οποίο έμενε ο εξόριστος Άρης Βελουχιώτης, ο ιδρυτής του Εθνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Ε.Λ.Α.Σ.). Πρόσβαση: Βρίσκεται 1,5 χλμ. από το λιμάνι από το οποίο μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο ή με τα πόδια.
  
Φραγκοκάστελο 
Παραλίες με διαφορετικές επιλογές η καθεμία: η κεντρική παραλία έχει ψιλή ζαχαρένια άμμο, τυρκουάζ, ζεστά νερά που βαθαίνουν ομαλά και καλή οργάνωση, γι’αυτό και είναι δημοφιλής μεταξύ των οικογενειών με παιδιά. Στα δυτικά, θα βρείτε τη μεγάλη παραλία του Βάταλου με βότσαλα και βράχια, ιδανική για μάσκα ενώ στα ανατολικά θα βρείτε την εκπληκτική παραλία της Ορθής Άμμου, πασίγνωστη για τους μεγάλους αμμόλοφους και τις θίνες. Πρόσβαση: Βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης στα Σφακιά, 80 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.
  
Xρυσή Ακτή
Το λέει και το όνομα της, μια χρυσή αμμουδιά που γίνεται ακόμη πιο χρυσή από τον ήλιο, μια ανάσα από τη πόλη των Χανίων. Ουσιαστικά αποτελείται από δύο αμμουδερές παραλίες, οι οποίες χωρίζονται από έναν μικρό λόφο. Η δυτικότερη είναι η κύρια παραλία, αυτή που λέγεται και Χρυσή Ακτή, ενώ η ανατολική ονομάζεται Άπτερα. Έχει πολύ καλή οργάνωση και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Πρόσβαση: Εύκολη πρόσβαση από τα Χανιά με το λεωφορείο ή ακόμα και με τα πόδια αφού απέχει 2,5 χλμ.
Αγία Μαρίνα
Παραλία των πολλών, σε απόσταση αναπνοής από τα Χανιά, με καθαρά νερά. Γύρω πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και πολλές επιλογές διασκέδασης και φαγητού. Πρόσβαση: Οδικώς με το δικό σας αυτοκίνητο, αλλά με πολύ καλή σύνδεση με τις συγκοινωνίες με τη πόλη των Χανίων.
Αγία Ρούμελη
Παραλία με σκούρα βότσαλα που βρέχει τον ομώνυμο οικισμό ακριβώς στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Έχει καλή οργάνωση περιμένοντας να δροσίσει τους κουρασμένους περιπατητές της φαραγγιού. Βρίσκεται 56 χλμ. νότια των Χανίων. Πρόσβαση: Η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα καραβάκια από τη Χώρα Σφακίων, το Λουτρό, τη Παλαιόχωρα και τη Σούγια ενώ οι πιο τολμηροί θα φτάσουν μέσα από το φαράγγι της Σαμαριάς ύστερα από πολλές ώρες.

– See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=1&article=5840&page=0&utm_source=newsletter_45&utm_medium=email&utm_campaign=#sthash.AhlhY27p.dpuf