You are currently viewing Οι αποφάσεις της πρώτης συνεδρίασης της ΔΙΣ

Οι αποφάσεις της πρώτης συνεδρίασης της ΔΙΣ

  • Reading time:1 mins read

Η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτείας – Εκκλησίας, η πρόσφατη συνάντηση του μητροπολίτη Θηβών με τον υπουργό Υγείας και η διενεργηθησομένη αξιολόγηση των κληρικών ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την σημερινή πρώτη συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Απρίλιο.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ενημέρωσε τα μέλη της σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτείας – Εκκλησίας που ξεκίνησε στις 14:30. Την Εκκλησία εκπροσωπούν ο μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και ο επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη για την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα, σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον η ΔΙΣ ενημερώθηκε από την εισήγηση της συνοδικής επιτροπής επί της εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του εφημεριακού κλήρου για το θέμα της διενεργηθησόμενης αξιολόγησης – βαθμολόγησης των κληρικών και ανέθεσε στους μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικο και Κηφισίας κ. Κύριλλο την περαιτέρω επεξεργασία του θέματος.

Επίσης εξέτασε κατόπιν προτάσεως της ίδιας επιτροπής, την δυνατότητα συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των ιερών Μητροπόλεων για την επιμόρφωση του Εφημεριακού Κλήρου, από το ίδρυμα ποιμαντικής επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής.

Τα μέλη ενημερώθηκαν από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, για την εξέλιξη των χειριζομένων δικαστικών υποθέσεων από το αρμόδιο γραφείο Νομικών Υποθέσεων αυτής.

Ύστερα από πρόταση της ειδικής συνοδικής επιτροπής γυναικείων θεμάτων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας, με θέμα «Γυναίκα και εργασία : δυνατότητες και προοπτικές».

ΠΗΓΗ: Dogma