You are currently viewing Ντόρα Μπακογιάννη: «Μην επιτρέπετε σε κανέναν πολιτικό να εκμεταλλευτεί τον λαό»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Μην επιτρέπετε σε κανέναν πολιτικό να εκμεταλλευτεί τον λαό»

  • Reading time:1 mins read

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στη 17η Ευρασιατική Οικονομική Σύνοδο Κορυφής του ιδρύματος Στρατηγικών και κοινωνικών ερευνών Μαρμαρά, με θέμα: «Η σημασία της ειρήνης: Από τον τοπικό διάλογο στον παγκόσμιο».

Μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Είναι πολύ θετικό ότι οι πόλεις και οι περιφέρειες έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια τόσες αποδοτικές πρωτοβουλίες, για να συνδεθούν μεταξύ τους και να δώσουν νέα σημασία και νέο περιεχόμενο στις σχέσεις τους.

Αυτό σταδιακά αλλάζει το σκηνικό, έστω και έμμεσα, στις γενικές σχέσεις των κρατών και γεωγραφικών περιφερειών.

Όμως δεν μπορεί να τους αφήσουμε μόνους τους. Περιφερειακές κρατικές αρχές, περιφερειακοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί, όπως το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας αλλά και η Ε.Ε. πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στο να δημιουργήσουν τις συνθήκες, ώστε οι τοπικές και υπερτοπικές πρωτοβουλίες να μπορέσουν να ανθίσουν».

Απευθυνόμενη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον ηγέτη των Μουσουλμάνων του Καυκάσου Πασαζαντέ, τόνισε ότι: «οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανέναν πολιτικό να εκμεταλλευτεί τα θρησκευτικά πιστεύω των λαών και της κοινωνίας».