You are currently viewing Μπράβο Ιερεμία! – Ανυποχώρητος ο Μητροπολίτης Γόρτυνος στην κριτική για την Πρόεδρο της Βουλής

Μπράβο Ιερεμία! – Ανυποχώρητος ο Μητροπολίτης Γόρτυνος στην κριτική για την Πρόεδρο της Βουλής

  • Reading time:0 mins read

Ανυποχώρητος παραμένει ο μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας ως προς τη στάση που κράτησε στο επεισόδιο που προκλήθηκε μεταξύ αυτού και της Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου την Κυριακή στην Μεγαλόπολη.

Ο κ. Ιερεμίας, σε δηλώσεις του, παραμένει σταθερός στην κριτική που άσκησε στους επισήμους για την αργοπορία τους να προσέλθουν την Κυριακή στο προγραμματισμένο μνημόσυνο, μεταξύ αυτών η Πρόεδρος της Βουλής.

Ο μητροπολίτης Γόρτυνος, μάλιστα, ευχαριστεί τον Θεό γιατί «μου έδωσε δύναμη να πω αλήθειες σε άρχοντες, που απέβλεπαν στην σωτηρία τους. Δηλαδή, να τους πω ότι πρέπει να εκκλησιάζονται την Κυριακή ημέρα, δίνοντας καλό παράδειγμα και στον ευσεβή λαό μας».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις διαστάσεις που πήρε το ζήτημα, ο κ. Ιερεμίας επισημαίνει ότι αν οι επίσημοι προσκεκλημένοι τον είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα ότι θα καθυστερήσουν να προσέλθουν, εκείνος θα παρέτεινε τη θεία λειτουργία προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ακόμη, ο κ. Ιερεμίας διευκρινίζει ότι ο έλεγχος που άσκησε δεν απευθυνόταν σε πρόσωπα συγκεκριμένης παράταξης, εννοώντας ότι δεν στόχευε προσωπικά την κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά στο σύνολο των πολιτειακών και τοπικών αρχών που αργοπόρησαν. «Η Εκκλησία δεν ταυτίζεται με καμία πολιτική παράταξη κι ελέγχει τους αμαρτάνοντες από το ένα άκρο μέχρι το άλλο των πολιτικών κομμάτων, οποιοιδήποτε κι αν είναι αυτοί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Ο κ. Ιερεμίας, μάλιστα, προσκαλεί τους πολιτικούς με τους οποίους δημιουργήθηκε μεταξύ τους ένταση σε γεύμα. «Στην τράπεζα αυτή της αγάπης, όμως, θα λέγω όλο για τον Θεό», διευκρινίζει.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανυποχώρητη στάση του, λέγοντας ότι «δεν ανακαλώ τη στάση μου ούτε κανένα λόγο από όσα είπα. Την αλήθεια της πίστεως και το τι πρέπει να κάνουμε για να ευαρεστήσουμε τον Θεό μας, εμείς οι κληρικοί και μάλιστα οι επίσκοποι πρέπει να τα λέμε σε όλους, και στους άρχοντες».

Αυτό κρίνεται απαραίτητο, σύμφωνα με τον κ. Ιερεμία γιατί, όπως επισημαίνει «μερικοί από τους άρχοντες του τόπου φέρονται με ασέβαστο τρόπο απέναντί μας, ούτε ξέρουν να φιλήσουν το χέρι παπά και δεσπότου κι όταν μας επισκέπτονται στα γραφεία μας, ούτε ξέρουν πώς να καθίσουν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών παρέπεμψε το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του μητροπολίτη Γόρτυνος και της Προέδρου της Βουλής προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την κ. Κωνσταντοπούλου.