You are currently viewing Μνημόσυνο στον μακαριστό μητροπολίτη Πέτρας Νεκτάριο, την ημέρα που θα είχε τα ονομαστήριά του

Μνημόσυνο στον μακαριστό μητροπολίτη Πέτρας Νεκτάριο, την ημέρα που θα είχε τα ονομαστήριά του

  • Reading time:1 mins read

Σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ετελέσθη στη Νεάπολη Λασιθίου, στο εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Νεαπόλεως Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσσου κυρού Νεκταρίου ο οποίος έφερε όνομα του Αγίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, του Ιερού Μνημοσύνου συμμετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος. Οι Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο επί του τάφου του απελθόντος Ιεράρχου.

Ο αείμνηστος Νεκτάριος υπήρξε λαμπρός και αρχοντικός Ιεράρχης, ρέκτης της παράδοσης και φιλόκαλος, ανεκαίνισε την Ιερά Μητρόπολη και επροίκισε τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως με εξαίρετα στελέχη.

Φιλόλαος, ευγενής και φιλόξενος, μέγα στήριγμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκλεκτός Ιεράρχης της Εκκλησίας Κρήτης.

Την προσωπικότητά του σκιάγραφησε σε βαρυσήμαντη ομιλία ο Τοποτηρητής της Ιερας Μητροπόλεως, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες και ο φιλόχριστος Λαός του Θεού μαζί με τον Τοποτηρητής της Ιερας Μητροπόλεως, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος δέονται προς τον Κύριο να του χαρίσει τον Παράδεισο, γιατί η αγνή ψυχή του μόνο εκεί, στην πραγματική του Πατρίδα, αξίως θα αναπαύεται.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Μνημόσυνο στον μακαριστό μητροπολίτη Πέτρας την ημέρα που θα είχε τα ονομαστήριά του

Κείμενο: Μαρίνος Παπαδάκης