You are currently viewing «Μια διαρκής πίστη: Η Ορθοδοξία στους Αγίους Τόπους»

«Μια διαρκής πίστη: Η Ορθοδοξία στους Αγίους Τόπους»

  • Reading time:1 mins read

Έκθεση φωτογραφίας της Ισραηλινής φωτογράφου Dafna Tal

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα

Έκθεση φωτογραφίας της Ισραηλινής φωτογράφου Ντάφνα Ταλ (Dafna Tal), με τίτλο «Μια Διαρκής Πίστη: Η Ορθοδοξία στους Αγίους Τόπους», πραγματοποιείται από 8 Δεκεμβρίου  2015 έως 21 Ιανουαρίου 2016, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα.

Οι 40 φωτογραφίες της έκθεσης είναι δημιουργίες της καλλιτέχνιδος από τα έτη 2013 έως και 2015, και αποτυπώνουν την πλούσια κληρονομιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της με την Ελληνική και Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Η Dafna Tal γεννήθηκε στο Ισραήλ και ζει και εργάζεται στην Ιερουσαλήμ. Σπούδασε στη Σχολή του Διεθνούς Κέντρου Φωτογραφίας (ICP) στη Νέα Υόρκη (2006). Στη συνέχεια έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στην Πολιτιστική Διαχείριση Έργων από την Ένωση Marcel Hicter στη Φινλανδία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα (2009). Η καλλιτέχνης θα είναι στην Αθήνα για τα εγκαίνια της έκθεσης.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια των πλήρων διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ και Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιτέχνιδα: www.dafnatal.com