You are currently viewing Μητροπολίτης κατά Βαλιανάτου: «Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας»

Μητροπολίτης κατά Βαλιανάτου: «Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας»

  • Reading time:1 mins read

«Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας». Με αυτή τη φράση που αγγίζει και κατ’ άλλους ξεπερνά τα όρια του ρατσισμού, ο μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ κάλεσε τους πιστούς κατά τη διάρκεια κηρύγματος να… δαμάσουν τους πειρασμούς.

Φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα του κ. Γρηγόρη Βαλιανάτου για τον δήμο της Αθήνας ο μητροπολίτης τάχθηκε κατά των ομοφυλοφίλων σχολιάζοντας τα όσα έχει πει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του ο γνωστός εκπρόσωπος του ομοφυλοφιλικού κινήματος στην Ελλάδα.

«Ο κόσμος έχει ξετσιπωθεί εντελώς. Αυτός που έχει λίγη αισχύνη, θεωρείται εξωγήινος» είπε ο μητροπολίτης που παρατήρησε πως «Βγήκε η πομπή στο δρόμο».

«Ο άλλος ζητάει να τον ψηφίσει ο κόσμος προβάλλοντας το ακατονόμαστο πάθος του. Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας. Ψηφίστε μας γιατί έχουμε πάει με τόσους άνδρες ή είμαστε συνοδοί ή είμαστε φορείς του AIDS. Πλήρης ξετσιπωσιά» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Ιωσήφ που διαπίστωσε πως « Γι αυτό χρειάζεται και ο έλεγχος των αισθήσεών μας, για να δαμάσουμε τους εξωτερικούς πειρασμούς».

Το κήρυγμα του μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι κατά τη διάρκεια του Γ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το θέμα της ομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου «Πεμπτουσία» σε ολόκληρο τον κόσμο, ήταν τα 8 σημεία των πειρασμών που έχει να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος κατά τον μακαριστό Γέροντα Κλεόπα, μια οσιακή μορφή από τη Ρουμανία.

Νωρίτερα ο κ. Ιωσήφ είχε πει ότι «Ο άνθρωπος κυκλώνεται πανταχόθεν από πειρασμούς. Αλλά δεν είναι σωστό, πάντοτε να τα ρίχνουμε στο Διάβολο για τους πειρασμούς, καθώς και ο άνθρωπος βάζει το χέρι του. Ο Διάβολος κάνει τη δουλειά του και ο Χριστιανός κάνει την δική του. Χρειάζεται να κάνουμε πολύ αγώνα, προσευχή, μεγάλη προσοχή και να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό ότι δεν θα μας εγκαταλείψει».