You are currently viewing Με τον Kλήρο και το ποίμνιό του εόρτασε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως τα ονομαστήρια του

Με τον Kλήρο και το ποίμνιό του εόρτασε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως τα ονομαστήρια του

  • Reading time:1 mins read

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στη Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε στο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr

Με τη πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της .

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας, των Αρχών του τόπου και πλήθους πιστών της επαρχίας Παγγαίου. Τον Θείο Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο, αφού προηγουμένως ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό η Ακολουθία του Όρθρου της εορτής και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων  της Μητροπόλεως εχειροτόνησε Διάκονον τον κ. Αριστοτέλην Καρατσιομπάνην, Θεολόγον και συνεργάτην της Μητροπόλεως  διακρινόμενον για την ευσέβεια και τον ζήλον του υπέρ της Εκκλησίας. Στην προσφώνησή του ο νέος Διάκονος, που μετονομάσθηκε Αμβρόσιος, αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στην προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους στάθηκαν δίπλα του σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές της ζωής του. Στην αντιφώνηση του ο Μητροπολίτης του απηύθυνε κατάλληλες παραινέσεις και του ευχήθηκε πίστη και υπομονή πολλή στη νέα διακονία του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη, προσφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Μπένος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στο αξίωμα του Επισκόπου και διερμήνευσε τα αισθήματα αφοσίωσης και αγάπης του Ιερού Κλήρου καθώς και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως προς το πρόσωπο του Ποιμενάρχου των, απευθύνοντας ευχές επί τη ονομαστική του εορτή για συνέχιση της διακονίας του στο πηδάλιο της τοπικής Παγγαιωτικής Εκκλησίας.

Εν συνεχεία αντιφώνησε, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με την σειρά του, ευχαρίστησε τον επίσης εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, άπαντας τους Ιερείς της Μητροπόλεως, τους εκπροσώπους των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, τους εκπροσώπους των Μαθητών της πόλεως και τον ευσεβή λαό της επαρχίας Παγγαίου, για τη συμμετοχή τους στα ονομαστήρια του. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθε ευγενώς για να εκφράσει τις ευχές του στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη της Ελευθερούπολης ο Βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος υπό του Δημάρχου Παγγαίου κ. Αναστασιάδη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Δημοτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος πιστών μετέβησαν στο Επισκοπικό Μέγαρο της Μητροπόλεως όπου και ευχήθηκαν τα δέοντα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη τους.