Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες του Διευθυντού του νομικού γρ. της προεδρίας της Δημοκρατίας από το Αγιο Ορος

  • Reading time:1 mins read

Του Γιώργου Θεοχάρη

Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες στέλνει από την Αθωνική Πολιτεία ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και νυν διευθυντής του νομικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο κ. Σωτήρης Ρίζος μέσα από το ΕΚΚΛΗΣΙΑ online(ekklisiaonline.gr).

Σε αποκλειστική δήλωσή του ο κ. Ρίζος αφού εκφράζει την ευλαβεία του για τον πνευματικό πλούτο του Αγίου Ορους επικεντρώνεται και στη άψογη λειτουργία της Αθωνικής Πολιτείας που έχει ως βασική αρχή την υπακοή και την οργάνωση, επισημαίνοντας: ”Οποιος το παρατηρήσει και το ερευνήσει με προσοχή, μπορεί να μαντέψει και μερικά απο τα αιτία καταρρεύσεως της Ελληνικής Πολιτείας.

Πνευματικός οδηγός λοιπόν το Άγιον Ορος. Και ερέθισμα για πολιτειολογική έρευνα”.

Ο κ. Ρίζος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αγιο Ορος απο το περασμένο Σάββατο μέχρι την Τετάρτη, συνοδεύομενος από τον αδεφλό του Ιωάννη Ρίζο και τον επικεφαλής της προσωπικής ασφάλειας του.

Επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές Καρακάλλου, Σίμωνος Πέτρας και Βατοπαιδίου. Υπενθυμίζουμε ότι ο τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει λάτρης του Ιερού Βουνού και το έχει επισκεφθεί αρκετές φορές.

Αναλυτικά η δήλωση του ΕΚΚΛΗΣΙΑ online

Η Αθωνική Πολιτεία κάθε φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα. Πλην του πνευματικού έργου που παραμένει σταθερό, βλέπουμε την πρόοδο και σε ολα τα άλλα που το περιβάλλουν και το υποστηρίζουν: την συντήρηση και την αισθητική των κτισματων, τη μέριμνα για τους κήπους και τους αγρούς, την φροντίδα για τα αέναα πλήθη των επισκεπτών.

Πόθεν η αποτελεσματικότητα; Υπάρχει πλούτος; Οχι. Υπάρχει αφθονία μέσων; Οχι.
Υπάρχει κάτι που λείπει απο την υπόλοιπη Ελλάδα. Ένας συνδυασμός καταλλήλων προσώπων και καταλλήλων αρχών. Δεν γίνεται αποδεκτός πας προσερχόμενος. Δεν ανέρχεται την κλίμακα της μοναστικής ιεραρχίας ο κάθε ατάλαντος. Λειτουργεί επιλογή.
Και υπάρχουν και λειτουργούν άψογα κάποιες αρχές οργανώσεως, απαραίτητες γιά την αποτελεσματικότητα της κάθε ανθρώπινης οργανώσεως. Τάξη ανυποχώρητη και ιεραρχία διηνεκως επιβαλλόμενη, παρ´ ότι αθέατη. Εργασία ισομερώς κατανεμόμενη και υπεύθυνη: έκαστος στο διακόνημά του. Και ολα αυτά βασισμένα στην αρχή της Υπακοής. Αυτό ειναι το καθεστώς του Αγίου Όρους. Οποιος το παρατηρήσει και το ερευνήσει με προσοχή, μπορεί να μαντέψει και μερικά απο τα αιτία καταρρεύσεως της Ελληνικής Πολιτείας.

Πνευματικός οδηγός λοιπόν το Άγιον Ορος. Και ερέθισμα για πολιτειολογική έρευνα.

Σωτ. Αλ. Ριζος