You are currently viewing Μέσω Γενεύης πάμε… Πανορθόδοξη!

Μέσω Γενεύης πάμε… Πανορθόδοξη!

  • Reading time:1 mins read
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ |

Στη Γενεύη τελικά θα πραγματοποιηθεί η Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων σύμφωνα με όσα δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδα «Το Βήμα», η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να συγκληθεί η Σύναξη στην Γενεύη και όχι στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια κίνηση τακτικού ελιγμού στην προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη να συμμετάσχει στη συνάντηση η Εκκλησία της Μόσχας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι δεν θα συμμετείχαν στη Σύναξη που έχει οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη επικαλούμενοι στο παρασκήνιο τα πολιτικά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας.

Όμως οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών το τελευταίο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζονται παγωμένες καθώς ο κ.κ. Βαρθολομαίος προσπαθεί πάση θυσία να συγκληθεί εντός του 2016 η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η πρώτη μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1054, ενώ η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο Βατικάνειους Συνόδους. Την ίδια ώρα όμως εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπως της Ρωσίας και της Αντιόχειας, εγείρουν μια σειρά νέων ζητημάτων που καθιστούν την πραγματοποίηση της Μεγάλης Συνόδου εξαιρετικά δύσκολη.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ | Μαρία Αντωνιάδου