You are currently viewing Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησαρίωνα στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησαρίωνα στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:5 mins read

Προ του πέρατος του εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Βησαριώνα, πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως έγινε η αρτοκλασία.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, που ομίλησε επικαίρως και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την δυναμική του εορταζομένου Αγίου.

Τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και στην Λιτανεία παρευρέθησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του Νομού και της Πόλεως.

Στην προσφώνησή του ο οικείος Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος ετόνισε την σπουδαιότητα και την τιμή για την Εκκλησιαστική του Επαρχία και τους πιστούς της τοπικής Εκκλησίας της τιμητικής και ευλογητής παρουσίας του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αλλά και των προσκεκλημένων Αγίων Αρχιερέων.

Η τοπική Εκκλησιαστική Ιστορία γράφει κάποιες από τις πολυτιμώτερες σελίδες της κατ΄αυτούς τους λαμπρούς εορτασμούς, που καταδεικνύουν την ζωντάνια της Αγίας μας Εκκλησίας και το δυναμικό της παρόν, δεδομένου ότι τα σημαντικότερα στίγματα της επί γης πορείας του Αγίου ήταν μαρτυρίες φιλανθρωπίας και παντοιοτρόπου εκφράσεως αγάπης προς τον συνάνθρωπο, στοιχείο που πρέπει και οφείλει να χαρακτηρίζει την Εκκλησία πάντοτε και ιδιαιτέρως στους χαλεπούς καιρούς μας.

litania trikala-9

litania trikala-11

litania trikala-12

litania trikala-13

litania trikala-14

litania trikala-15

litania trikala-16

litania trikala-17

litania trikala-18

litania trikala-19

litania trikala-20

litania trikala-21

litania trikala-22

litania trikala-23

litania trikala-24

litania trikala-25

litania trikala-26

litania trikala-28

litania trikala-29

litania trikala-27