You are currently viewing Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Αρναίας (ΦΩΤΟ)

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τον Πολιούχο της Αρναίας (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:20 mins read

Με λαμπρό πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, η μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, Πολιούχου και προστάτου της αρχοντικής Αρναίας, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της ορεινής Χαλκιδικής.

Στον Όρθρο και στην μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου καθώς και του οικείου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, πλαισιουμένων υπό πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών, πρεσβυτέρων και διακόνων.

Στον κατάμεστο από πιστούς περικαλλή και ιστορικό Ιερό Ναό, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο να τιμάμε και να θυμόμαστε τους Αγίους αλλά και τους μιμούμεθα καθώς με τις πράξεις τους απέδειξαν την ισχυρή τους πίστη στον ένα και αληθινό Θεό και Σωτήρα ημών Ιησού Χριστό.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος προ του ιερού κηρύγματος του Γέροντος του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς τον προεξάρχοντα της πανηγύρεως Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, καθώς και στους λοιπούς αγίους Αρχιερείς, τους άρχοντες και ιδιαιτέρως στο φιλόχριστο και ευλογημένο λαό της Αρναίας που κατέκλυσε τον μεγαλόπρεπο Ναό του Αγίου Στεφάνου για την πληθωρική παρουσία τους στο λαμπρό εορτασμό.

Τέλος παρετέθη στο Επισκοπικό Μέγαρο γεύμα από την Ιερά Μητρόπολη στους άρχοντες, τον ιερό κλήρο, τους ιεροψάλτες και τους συνεργάτες της Ι. Μητρόπολεως.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Αρναίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αριστοτέλη και πλήθους ευσεβών πιστών από την Αρναία και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.

Τα ιερά ψαλτήρια τίμησαν με την θαυμάσια απόδοση των ύμνων ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγ. Στεφάνου κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης, ο λαμπαδάριος κ. Κωνσταντίνος Πνευματικός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Ιωάννης Κέκερης με τους συνεργάτες τους.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν οι Βουλευτές Χαλκιδικής κ. Γ. Βαγιωνάς και Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θ. Καράογλου (τ. Υπουργός), ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιω. Γιώργου, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γ. Ζουμπάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κ. Ζωγράφου και κ. Στ. Βαλιάνος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας κ. Γ. Διαμαντούδης, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας με συνεργάτες τους, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κ.α. ΠΗΓΗ: Χρήστος Καναρόπουλος

arnaia-1

arnaia-2

arnaia-3

arnaia-4

arnaia-5

arnaia-6

arnaia-7

arnaia-8

arnaia-9

arnaia-10

arnaia-11

 

arnaia-13

arnaia-14

arnaia-15

arnaia-16

arnaia-17

arnaia-18

arnaia-19

arnaia-20

arnaia-21

arnaia-22

arnaia-23

arnaia-24

 

arnaia-26

arnaia-27

 

arnaia-29

arnaia-30

arnaia-31

arnaia-32

arnaia-33

arnaia-34

 

arnaia-36

arnaia-37

arnaia-38

arnaia-39

 

arnaia-41

arnaia-42

arnaia-43

arnaia-44

arnaia-45

arnaia-46

arnaia-47

 

arnaia-49

arnaia-50

arnaia-51

arnaia-52

arnaia-53

arnaia-54

arnaia-55

arnaia-56

arnaia-57

arnaia-58

arnaia-59

arnaia-60

arnaia-61

arnaia-62

arnaia-63

arnaia-64

arnaia-65

arnaia-66