You are currently viewing Κώου Ναθαναήλ: Οι άνθρωποι συνηθίζουν να πετούν βέλη και να πληγώνουν

Κώου Ναθαναήλ: Οι άνθρωποι συνηθίζουν να πετούν βέλη και να πληγώνουν

  • Reading time:10 mins read

Με λαμπρότητα ο εσπερινός του Αγίου Σεβαστιανού στον Λινοπότι της Κω

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε απόψε στο στρατόπεδο Κ. Παλαιολόγου στον Λινοπότι ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Σεβαστιανού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Κ. Ευγένιος, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ο Α. Παυλίδης (έφτασε προς το τέλος λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης), ο εορτάζων δημοτικός σύμβουλος Σεβαστιανός Μαραγκός, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής, ο Τοπικός σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής και αρκετοί προσκυνητές (παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του παλαιού στρατοπέδου συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά του Hot Spot).

O Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ελπίδα που δεν εγκαταλείπει ποτέ κάθε χριστιανό μιας και υπάρχει το προηγούμενο των Αγίων και τον Μαρτύρων το οποίο εορτάζουμε κάθε φορά. Αναφερόμενος στο μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανό τόνισε ότι παρότι ήταν συγκλητικός και στρατηγός δεν δίστασε να απαρνηθεί τα αξιώματα του και να υπερασπιστεί την Αλήθεια και την πίστη του. “Και όταν ήρθε η ώρα να μαρτυρήσει και όταν οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ως συνήθως… Γιατί οι άνθρωποι συνηθίζουν αυτό: να επιτίθενται και να πληγώνουν τον συνάνθρωπό τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και όταν είδαν ότι τα βέλη τους τον άφηναν παντελώς αδιάφορο δεν δίστασαν να πάρουν μαχαίρια και τσεκούρια για να διαλύσουν το σώμα του… με αποτέλεσμα σήμερα εκατομύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο όπως κι εμείς βάζουμε μεσίτη και δεόμαστε στον Άγ. Σεβαστιανό για το δικό μας μαρτύριο μικρό ή μεγάλο”.

“Να ξέρουμε πως η κακία δεν θα μείνει στον κόσμο… κανείς από μας δεν θυμάται τους ανθρώπους αυτούς που του πέταξαν τα βέλη… Να μάθουμε να υπομένουμε και να ανταποδίδουμε το καλό σε όσους μας κάνουν κακό. Γιατί τότε μόνο οι πράξεις μας δεν θα είναι απέλπιδες.”

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο και τον Διοικητή της μονάδος για την φιλοξενία, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν και καλωσόρισε ιδιαίτερα τον κ. Βασίλη Γεωργιόπουλο και την συμβία του, τονίζοντας την πολύχρονη προσφορά του στον συγκεκριμένο Ναό και στο νησί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ