You are currently viewing Κυδωνίας: ”Η Παράδοση δεν είναι μόνο χαράς αλλά και υποχρεώσεων”

Κυδωνίας: ”Η Παράδοση δεν είναι μόνο χαράς αλλά και υποχρεώσεων”

  • Reading time:1 mins read

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στον ωραιοπλουμιστοστολισμένο από βάγια Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Χανίων.

Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχουμένων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη και του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η παράδοση της χαράς είναι και η παράδοση των υποχρεώσεων βλέποντας πόσο όμορφα είχε επιμεληθεί η ενορία τον στολισμό του Ιερού Ναού από τα βάγια υποδοχής του Κυρίου μας.

Ο άνθρωπος γεννιέται με οδύνες και φεύγει από τον κόσμο με οδύνες. Και απάντηση στο ερώτημα του θανάτου δίνει το φως της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Γι αυτό κρατούμε τα βάγια, ως σύμβολα νίκης. Τα σύμβολα της νίκης όμως δεν είναι αυτά μόνο που βλέπουμε.

Μπορεί να είναι και μία χριστιανική πορεία του ανθρώπου, μία έκφραση αγάπης προς τους άλλους ανθρώπους, μία όχι μόνο γνώση του γεγονότος της αναστάσεως του Λαζάρου ταυτόχρονο όμως και μία πραγματικότητα και μία ελπίδα για όλους εμάς τους ανθρώπους.

Στο τέλος του λόγου του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εφημέριο, όλο τον λαό και τον χορευτικό όμιλο ” οι Βιγλάτορες” που με παραδοσιακές στολές στεκόμενοι δεξιά και αριστερά υποδεχόμενοι την εικόνα του Χριστού μας πάνω στο ταπεινό του γαϊδουράκι.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε αναγνώστη το κ. Στυλιανό Συριδάκη κάτοικο της περιοχής που όπως είπε και ο π. Εμμανούήλ διακονεί καθημερινά με αγάπη στην Ενορία και στον Ιερό Ναό.