You are currently viewing Κορίνθου Διονύσιος: Σήμερα συνειδητά η ηγεσία μας, θέλει να αποχριστιανοποιήσει τον τόπο.

Κορίνθου Διονύσιος: Σήμερα συνειδητά η ηγεσία μας, θέλει να αποχριστιανοποιήσει τον τόπο.

  • Reading time:0 mins read

«Είναι εξόφθαλμο πλέον. Τότε ήταν απόπειρα, σήμερα είναι ενέργεια. Σήμερα συνειδητά η ηγεσία μας θέλει να αποχριστιανοποιήσει τον τόπο». Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, λίγο μετά το τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, μίλησε για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και σε γεγονότα που είχε προβλέψει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος σχετικά με την κατάσταση της χώρας μας.

Ο κ. Διονύσιος είπε πως «ο λόγος του μακαριστού Χριστοδούλου για την κρίση στην πατρίδα μας, είναι εξαιρετικά επίκαιρος και προφητικός για εκείνον. Μην ξεχνάμε την πολεμική που υπέστη, εξαιτίας των θέσεών του. Αλλά βέβαια διαψεύστηκαν οι κατήγοροί του και όχι εκείνος. Δεν τον ενδιέφερε να ασκήσει πολιτική αλλά, ως πνευματικός ηγέτης ήθελε να θωρακίσει τον λαό και να του δώσει την δυνατότητα να αντισταθεί πριν περιέλθει στην δεινή κατάσταση που φτάσαμε.»

Ο ιεράρχης της Κορίνθου πρόσθεσε επίσης λέγοντας ότι «τα μαθήματα και τα παθήματα, δεν γίνονται μαθήματα για τους ηγέτες μας. Αυτό συνιστά την τραγικότητα του τόπου μας και του λαού μας. Οι ηγέτες μας, αν έχουν μυαλό ας κάνουν μια ενδοσκόπηση των πραγματων του τόπου και θα καταλάβουν τι πρέπει να πράξουν. Διαφορετικά θα δικαιωθεί πλήρως ο Χριστόδουλος»

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ευρισκόμενος σήμερα στην Αθήνα, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, προς ένδειξη ευγνωμοσύνης και υιότητας .

Ο κ. Διονύσιος, που έλαβε εκ των χειρών του μακαριστού τον βαθμό της αρχιεροσύνης, είπε καταλήγοντας ότι «Αισθανόμαστε και σήμερα την παρουσία του. Υπήρξε διακεκριμμενη προσώπικότητα που έδωσε στην Εκκλησία και στο Έθνος μας, κάποιες προοπτικές που αναπτέρωσαν το φρόνημα του λαού, σα να ήξερε ότι θα ακολουθήσουν όλες αυτές οι κρίσεις και φρόντισε να μας ενισχύσει και να μας διαφωτίσει. Του είμαστε ευγνώμονες καθώς συνεχίζουμε το έργο του και όπως οι απόγονοι δεν ξεχνούν τους προγόνους του.»