You are currently viewing Κιβωτός… αγάπης [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

Κιβωτός… αγάπης [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

  • Reading time:1 mins read

Παρουσία του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και των αρχών του τόπου, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του πρώην τουριστικού χωριού του Αίπους, οι εγκαταστάσεις του παραρτήματος της Κιβωτού του Κόσμου με τον τίτλο «Κιβωτός του Αιγαίου».

Δεκάδες παιδικά χαμόγελα, ήταν στην είσοδο των εγκαταστάσεων προκειμένου να υποδεχθούν τόσο τον απλό κόσμο, όσο και τους επισήμους αλλά κυρίως τους δεκάδες εθελοντές που χάρη στη συνεισφορά τους είτε σε χρήματα , είτε σε προσωπική εργασία μετέτρεψαν τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις σε έναν χώρο κατάλληλο για παιδιά που από νωρίς ήρθα αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής.

Στη σημασία που δίνεται διαχρονικά μέσα από τα Ιερά Κείμενα της ορθόδοξης εκκλησίας στη λέξη «Κιβωτός» αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκου σημειώνοντας ότι η Κιβωτός του Αιγαίου αποτελεί την αγκαλιά που θα στεγάσει δεκάδες παιδιά που το έχουν όσο ποτέ ανάγκη, σε μία μάλιστα εποχή που οι δυσκολίες αυξάνονται για τη μέση οικογένεια.

Ευσυγκίνητος που η προσπάθεια δύο σχεδόν χρόνων απέδωσε καρπούς δήλωσε από το βήμα ο ιδρυτής της Κιβωτού π. Αντώνιος Παπανικολάου δίνοντας τα εύσημα στον πρώην αντιδήμαρχο Ομηρούπολης Ν. Νύκτα για τη σημαντική του συνεισφορά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Ο π. Αντώνιος κάνοντας μία ιστορική αναφορά στη σημασία του εθελοντισμού μέσα στην εκκλησία, η οποία απαντάται με τον όρο διακονία, σημείωσε ότι πρώτος εθελοντής ήταν ο Ιησούς Χριστός που ανιδιοτελώς θυσιάστηκε για να σώσει τους ανθρώπους.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον εθελοντισμό ως κορωνίδα της εκκλησιαστικής ζωής της εκκλησίας, λέγοντας όμως ότι η πρόθεση δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται κι από την πράξη.

Μετά την τέλεση των εγκαινίων ακολούθησε ξενάγηση των επισήμων στα δωμάτια του παιδικού χωριού της Κιβωτού, ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παρουσία του έργου και μουσικοχορευτικά δρώμενα από τα παιδιά.