You are currently viewing Κανένα ίχνος του μοιραίου αεροσκάφους -Αναζητήσεις πάνω από τη Σουμάτρα, ξεκινούν έρευνες και σε χερσαίες περιοχές  Πηγή: Κανένα ίχνος του μοιραίου αεροσκάφους -Αναζητήσεις πάνω από τη Σουμάτρα, ξεκινούν έρευνες και σε χερσαίες περιοχές

Κανένα ίχνος του μοιραίου αεροσκάφους -Αναζητήσεις πάνω από τη Σουμάτρα, ξεκινούν έρευνες και σε χερσαίες περιοχές Πηγή: Κανένα ίχνος του μοιραίου αεροσκάφους -Αναζητήσεις πάνω από τη Σουμάτρα, ξεκινούν έρευνες και σε χερσαίες περιοχές

  • Reading time:1 mins read

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο, επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών. Αυτό ανακοίνωσε, σήμερα, ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

«Ναι, πάνω από τη Σουμάτρα βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν» δήλωσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των ερευνών στην περιοχή αυτή. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Την ίδια ώρα, το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις έρευνες από αέρος για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, αναμένοντας διευκρινίσεις από τη Μαλαισία για μια ενδεχόμενη νέα κατεύθυνση των ερευνών, για το αεροσκάφος της Malaysian Airlines με τους 239 επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Φαμ Κιού Τιού, προσθέτοντας ότι η θαλάσσια έρευνα συνεχίζεται, αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Καμία πληροφορία για τα συντρίμμια που λέγεται ότι εντόπισε ο στρατός της Μαλαισίας

Ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο, σχετικά με τις αναφορές ότι ο στρατός της χώρας είχε εντοπίσει το αεροπλάνο δυτικά από την προγραμματισμένη του διαδρομή, κοντά στα στενά της Μαλάκας.

Κίνα: Να γίνουν αναζητήσεις και σε χερσαίες περιοχές

Η πολιτική αεροπορία της Κίνας θα προσθέσει δύο αεροπλάνα στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Ο Λι Ζιαξιάνγκ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Σε ένα από τα πιο περίπλοκα μυστήρια στην πρόσφατη ιστορίας των αερομεταφορών, η τεράστια επιχείρηση αναζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του χαμένου αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε συνολικά 239 επιβαίνοντες και μέλη του πληρώματος.