You are currently viewing Καλαβρύτων: ”Κρατήστε μέσα σας την Παναγιά”

Καλαβρύτων: ”Κρατήστε μέσα σας την Παναγιά”

  • Reading time:0 mins read

Μια σημαντική πολιτιστική και θρησκευτική εκδήλωση με τίτλο «Η Παναγία των Ελλήνων» παρουσίασε τη Δευτέρα 7 Απριλίου το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου.

Η χορωδία, η ορχήστρα και οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα συγκινητικό και μοναδικό αφιέρωμα στο πιο ιερό πρόσωπο της χριστιανοσύνης, μέσα από ύμνους, τραγούδια και ποιήματα.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αιγιαλείας, το οποίο και γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, της αυτοδιοίκησης, του κλήρου, γονείς και πολίτες βίωσαν μία σπουδαία εμπειρία, σε μια κατανυκτική και βαθιά θρησκευτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου τραγουδώντας απαγγέλλοντας και ερμηνεύοντας με υπέροχο τρόπο μουσικά κομμάτια και ποιήματα αφιερωμένα στην Παναγία μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης η συγκίνηση όλων ήταν διάχυτη και αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα λόγια του Μητροπολίτη μας.

«Τα παιδιά μας έβαλαν απόψε μέσα τους την Παναγία που είναι η ελπίδα μας. Απόψε η Παναγιά μου έδωσε ένα μήνυμα : μην απελπίζεστε.»

Και συμπλήρωσε συγκινητικά ο κ. Αμβρόσιος. «Κρατήστε μέσα σας την Παναγιά σαν βοήθεια στη ζωή σας. Όποιος ακουμπά πάνω της έχει ελπίδα.»

Με θερμά λόγια ο Σεβασμιώτατος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν αυτή τη γιορτή και ήταν οι κυρίες, Μαρία Τζουλουχά, Μαρία Παπαγεωργίου, και ο κύριος Παναγιώτης Βάγιας.

Αναρωτήθηκε μάλιστα με νόημα ο Μητροπολίτης μας: «Που αλλού στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχει μια τέτοια εκδήλωση; Η πόλη μας δεν υπολείπεται από πνευματικούς θησαυρούς.»

Η βραδιά έκλεισε με όλους τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν κατασυγκινημένοι τον ύμνο «Τη Υπερμάχω», σε μια εκδήλωση που ανέδειξε το ήθος των μαθητών και καθηγητών, τη μεγάλη αγάπη τους για το ιερό πρόσωπο της Παναγίας, αλλά και τις αξίες που υπηρετεί και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει το ελληνικό δημόσιο σχολείο.