You are currently viewing Θεσσαλονίκης  Άνθιμος σε Άδωνι: ”Είσαι μια μεγάλη ελπίδα για την πορεία της πατρίδας”

Θεσσαλονίκης Άνθιμος σε Άδωνι: ”Είσαι μια μεγάλη ελπίδα για την πορεία της πατρίδας”

  • Reading time:1 mins read

Ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να πάρει την ευλογία του Μακαριότατου, ενόψει της ομιλίας του στο Βελλίδειο το Σάββατο


Την εκτίμηση αλλά και την αγάπη του στους πολιτικούς που «αποκαλύπτουν τη μεγάλη αγάπη και αφοσίωση τους για την πατρίδα μας και την Εκκλησία» εξέφρασε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του την Παρασκευή.

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε το Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για να πάρει -όπως ο ίδιος εξήγησε- την ευλογία του Μακαριότατου, ενόψει της ομιλίας του στο Βελλίδειο το Σάββατο.

«Αύριο έχω τη μεγάλη μου ομιλία στο Βελλίδειο και δεν μπορούσα παρά να ξεκινήσω με την ευλογία του Μακαριότατου, διότι εκπροσωπεί την εκκλησία της Θεσσαλονίκης την οποία σέβομαι, αλλά και γιατί ο ίδιος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που αφήνει το σημαντικότερο έργο και τις ευαισθησίες του στα εθνικά θέματα να δίνουν κουράγιο», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη.

Από την πλευρά του ο κ. Άνθιμος είπε στον κ. Γεωργιάδη ότι τον αγαπάει και τον εκτιμάει «για την αφοσίωση του στην Ελλάδα και την πίστη του του απέναντι στην Ορθοδοξία και στον Χριστό», ενώ αναφέρθηκε στον βουλευτή, κάνοντας λόγο για μια «πολύ μεγάλη ελπίδα για την πορεία της πατρίδας μας σε δρόμους σωστούς».

«Εγώ πάντοτε, ανέκαθεν από τα νεανικά μου χρόνια και περισσότερο τώρα στα ώριμα, εδώ στην περιοχή της Μακεδονίας, αγαπώ και εκτιμώ τους πολιτικούς που σθεναρά αποκαλύπτουν τη μεγάλη αγάπη και αφοσίωση τους για την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας και που συγχρόνως ομολογούν και την πίστη τους απέναντι στην Ορθοδοξία, στον Χριστό, στην Εκκλησία και στην ιερά μας παράδοση», ανέφερε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Αυτά τα έχει και τα δύο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και το εκτιμώ βαθύτατα και πιστεύω ότι, επειδή είναι και νέος στην ηλικία, είναι μια πολύ μεγάλη ελπίδα για την πορεία της πατρίδας μας σε δρόμους σωστούς, πάντα με πνεύμα θυσίας για το λαό μας, για την πατρίδα μας και για την πίστη μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία και ο Θεός μαζί του».

adonis-anthimos2