You are currently viewing Θεσσαλονίκης Άνθιμος: « Βιώνουμε την χειρότερη στιγμή για την οικονομία και το κράτος»

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: « Βιώνουμε την χειρότερη στιγμή για την οικονομία και το κράτος»

  • Reading time:0 mins read

Πρόβλεψη για το μέλλον των τραπεζών και της οικονομίας της χώρας έκανε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος κατά τη σημερινή του ομιλία στον ναό του Αγίου Δημητρίου πολιούχου της πόλης.

“Αν δεν υπάρξει πρόοδος και λύση αυτές τις μέρες στις διαπραγματεύσεις, θα κλείσουν οι τράπεζες. Είναι η χειρότερη στιγμή για την οικονομία και το κράτος μας. Αν ξεφύγουμε από αυτά που λέει το Ευαγγέλιο, θα πάμε χαμένοι. Αν πτωχεύσουμε, θα είμαστε δυστυχείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Ακόμη, υπενθύμισε στους πιστούς μια “τολμηρή” όπως είπε προτροπή που είχε κάνει πριν από οκτώ χρόνια στο εκκλησίασμα, “να μην μπλέκετε με τις τράπεζες γιατί θα έρθει η στιγμή που τα ρολά των τραπεζών θα είναι κατεβασμένα”.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε στο σημερινό του κήρυγμα για τις βιωτικές μέριμνες που απασχολούν το μυαλό και την καθημερινότητα των ανθρώπων. “Μην μεριμνάτε μας λέει ο Κύριος, μην αγωνιάτε, μην απελπίζεστε, μην ταράζεστε, μην αιχμαλωτίζεστε από τη διαρκή φροντίδα της εξασφαλίσεως των υλικών αγαθών”.

Αν και οι καθημερινές φροντίδες είναι απαραίτητες για τη ζωή και την πρόοδο των ανθρώπων, ο κ. Άνθιμος επεσήμανε ότι πλέον γίνονται “ψυχοκτόνες”. Τόνισε ότι “ο σύγχρονος άνθρωπος, παρά τη θαυμαστή βελτίωση του επιπέδου της ζωής του, τρέχει διαρκώς. Ένας αγώνας δρόμου και αλόγιστης ταχύτητας κατήντησε η ζωή μας”.

Δεν παρέλειψε ο κ. Άνθιμος να αναφερθεί και στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που έγινε στη Θεσσαλονίκη τις δύο προηγούμενες ημέρες, αποφεύγοντας ωστόσο να το ονοματίσει. Είπε ότι ευελπιστεί η πόλη να μη ξαναζήσει κάτι τέτοιο.

Τέλος, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έκλεισε το κήρυγμά του λέγοντας ότι “παρά τις δυσκολίες, να μην απελπιζόμαστε”.