You are currently viewing Θερμή υποδοχή του Μητροπολίτη Κερκύρας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Θερμή υποδοχή του Μητροπολίτη Κερκύρας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

  • Reading time:1 mins read

Διεθνή όμιλο γυναικών αλλά και όλους τους προσκυνητές της Μεγάλης Εκκλησίας καλωσόρισε με εγκαρδιότητα το πρωί της Κυριακής στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία του να είναι κανείς προσκυνητής στο ιστορικό και αεί φωτεινό Φανάρι, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Γένους μας. Προσφωνησε με θερμούς λόγους και χαιρέτισε την παρουσία του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου, ο οποίος μετά από παρότρυνση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου χοροστάτησε κατά την Κυριακάτικη θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά την οποία ο Πατριάρχης παρέστη από του ιερού Βήματος.
Ο Ποιμενάρχης της νήσου των Φαιάκων αντιφωνωντας εξέφρασε τον βαθύτατο σεβασμό και την ειλικρινή αγάπη που τρέφει για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως πρωτόθρονη μεταξύ των Εκκλησιών και εξέφρασε την μεγάλη χαρά του ιδίου, του ευλαβούς κλήρου και του ευσεβούς λαού της επαρχίας του για την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχου. Συνέχισε τον λόγο του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ακατάλυτους δεσμούς που ενώνουν πνευματικά αλλά και ιστορικά την Μεγάλη Εκκλησία με την Μητρόπολη Κερκύρας καθώς πολλοί Άγιοι της Κέρκυρας είναι συνδεδεμένοι με την Κωνσταντινούπολη και με την καθ΄ ημάς Ανατολή. Αξίζει να αναφερθεί, η περίπτωση των λειψάνων του Αγίου Σπυρίδωνος μαζί με αυτό της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, που μεταφέρθηκαν από το Ναό των Αγίων Αποστόλων όπου φυλάσσονταν στην Κέρκυρα. Επίσης από τα Φάρασα της Καππαδοκίας ο Όσιος Αρσένιος συνοδεύοντας το ποίμνιό του στον ξεριζωμό και στην προσφυγιά άφησε, όπως άλλωστε το είχε προφητεύσει, την τελευταία του πνοή στο όμορφο αυτό νησί του Ιονίου, όπου υπάρχει μέχρι και σήμερα ο κενός τάφος του.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Θεμιστοκλή Μουρτζάνο για να υποβάλει την επίσημη πρόσκληση και να καταρτίσει το οριστικό πρόγραμμα της προσεχούς Πατριαρχικής επισκέψεως στην επαρχία του με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της νήσου Αγίου Σπυρίδωνος (12 Δεκεμβρίου 2014).
– See more at: http://www.amen.gr/article19456#sthash.7KoYIDgb.dpuf