You are currently viewing Η τελευταία λειτουργία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας στην Παναγία Φανερωμένη  Βουλιαγμένης – Τριήμερο πένθος στην Κεφαλλονιά που θρηνεί τον «Γεράσιμο της»

Η τελευταία λειτουργία του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας στην Παναγία Φανερωμένη Βουλιαγμένης – Τριήμερο πένθος στην Κεφαλλονιά που θρηνεί τον «Γεράσιμο της»

  • Reading time:1 mins read

Στην Παναγία Φανερωμένη στη Βουλιαγμένη λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος μετά από πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου, αλλά και του προϊσταμένου του Ναού συμπατριώτη μας Πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Αντζουλάτου.

Ο Άγιος Κεφαλληνίας χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στο ξεχωριστό αυτό ναό της Βουλιαγμένης που τιμώνται ιδιαίτερα οι παλαιότεροι Άγιοι της Κεφαλονιάς Γρηγόριος, Θεόδωρος και Λέων -οι γνωστοί μας Άγιοι Φανέντες- αφού εκεί φυλάσσονται ιερά λείψανα τους, τα οποία παραχώρησε στην ενορία ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων.

Στο Κήρυγμα του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο λόγια του Αγίου Βασιλείου ενώ έκλεισε λέγοντας ότι «στις μέρες μας με τόση σύγχυση, με τόσο πόνο η εκκλησία είναι το μεγάλο πανδοχείο, η εκκλησία είναι το μόνιμο ιατρείο, εδώ λαμβάνεις την χάρη του Κυρίου. Και χάρη σημαίνει “τσάμπα”, σημαίνει ωκεανός αγάπης. Και η εκκλησία μας προτρέπει να είμαστε κοντά στη Παναγία που είναι η μάνα μας, ο ιατρός των ψυχών μας».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Αρχονταρίκι του ναού ο Σεβασμιώτατος Άγιος Κεφαλληνίας συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Γλυφάδος, δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού λίγες ώρες πριν την ενθρόνισή του, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και σήμερα δεκάδες Κεφαλλονίτες από πολλά σημεία της Αττικής βρέθηκαν κοντά στο νέο τους Δεσπότη.

ΠΗΓΗ:Παναγής Φωκάς

 

Τριήμερο πένθος στην Κεφαλλονιά που θρηνεί τον «Γεράσιμο της»

Τριήμερο πένθος κήρυξε στην Κεφαλλονιά το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού. Ήδη σε όλα τα δημόσια κτίρια του νησιού οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το άγγελμα του θανάτου του μητροπολίτη Γερασίμου έχει προκαλέσει θρήνο στο νησί που μέχρι χθες πανηγύριζε για την εκλογή του και προγραμμάτιζε τα της ενθρονίσεώς του.

Εκτός από το τριήμερο πένθος, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού θα παραμείνουν κλειστές την ερχόμενη Τετάρτη οπότε θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία. Ενδεικτικός του κλίματος που επικρατεί στο νησί είναι ο κεντρικός τίτλος του διαδικτυακού portal InKefalonia που γράφει χαρακτηριστικά «Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης μας, ο Γεράσιμος μας».

Αυτή τη στιγμή το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη μεταφέρεται στην Κεφαλλονιά από την Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, το σκήνωμα θα φθάσει στο νησί με το δρομολόγιο των 16:15 από την Κυλλήνη.

Θα μεταφερθεί στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το απόγευμα της Τρίτης οπότε θα μεταφερθεί στη Μονή του Αγίου Γερασίμου όπου το μεσημέρι τις Τετάρτης στις 13:00 θα ψαλλει η εξόδιος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος και εκφράζω την θλίψη μου για την κοίμηση του αγαπημένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και προσωπικού μου φίλου κυρού Γεράσιμου.

Δυστυχώς η πρόσφατη μεγάλη χαρά του Κεφαλονίτικου λαού για την εκλογή του στον Μητροπολιτικό θρόνο, μετατρέπεται σήμερα σε θρήνο και ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για να μετριάσουν την οδύνη.

Υπήρξε ένας Άγιος άνθρωπος, ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας, ένας φιλάνθρωπος που έβαζε πάνω από όλα την αγάπη του για τον Θεό, την ιεροσύνη και τον συνάνθρωπό του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινητική κίνηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ενα ξεχωριστό..»αιωνία η μνήμη» στον Κεφαλληνίας Γεράσιμο