You are currently viewing Η Ρένα Δούρου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η Ρένα Δούρου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

  • Reading time:0 mins read

Την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο δέχθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η Περιφερειάρχης Αττικής στο πλαίσιο της εγκάρδιας συζήτησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει θέματα και δράσεις της Περιφέρειας της. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της οικολογίας και της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα συμφώνησαν να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής διεθνούς οικολογικού συνεδρίου από την Περιφέρεια Αττικής λόγω της κρίσιμης σημασίας και των επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, συζήτησαν και για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα υπερβεί γρήγορα τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Μετά τη συνάντηση η κυρία Ρένα Δούρου δήλωσε ότι, «ο λόγος του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας πέρα από την ιδιαίτερη βαρύτητά του, έχει πάντα χαρακτήρα κατευνασμού και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στη δημόσια σφαίρα. Ο μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη».