You are currently viewing Η πρόκληση των φανατικών Ισλαμιστών μπροστά στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Η πρόκληση των φανατικών Ισλαμιστών μπροστά στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

  • Reading time:1 mins read

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ
Μία ομάδα φανατικών Ισλαμιστών προχθές βάλθηκε να προκαλέσει τις αντοχές μας, με την απρέπεια που έκανε έξω από την Αγιά Σοφιά και να δημιουργήσει ένα θέμα φανατισμού των ακραίων.
Μετέτρεψαν ολη την προ της Αγιάς Σοφιάς περιοχή, σε χώρο υπαίθριας προσευχής και διατράνωσαν οτι η Αγία Σοφία είναι.. “παλιό τζαμί” και έτσι ονειρεύονται να την ξαναδούν!

Τα θρασίμια αυτά, εκτός από φανατισμένα είναι και ανιστόρητα.

Ο στείρος και μυωπικός φανατισμός τους τα οδηγεί σε οικτρές πλάνες και προκλήσεις, με στόχο τους να κάνουν τους απανταχού ορθοδόξους και πολύ περισσότερο τους Έλληνες Ορθόδοξους να νοιώθουν σε κατάσταση μειονεκτική και οτι χάνουν ένα αιώνιο σύμβολό τους!
Η προσπάθειά τους να οικειοποιηθούν την Αγιά Σοφιά δεν είναι ούτε αθώα, ούτε τυχαία! Πρόκειται για μία στοχοποιημένη ενέργεια η οποία θέλει να δημιουργήσει φόβους στους εκεί εναπομείναντες Έλληνες Ορθοδόξους αλλά και να ανάψει “φωτιά” για το θέμα της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα.
Οι φανατικοί πάνε να βάλλουν στο ίδιο επίπεδο την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα με την παραμονή ή οχι της Αγιά Σοφιάς σε μουσείο. Οπότε απειλούν έξω από την Αγιά Σοφιά οτι θα την μετατρέψουν σε τζαμί για να δημιουργήσουν φόβους και να σπείρουν τον πανικό.
Αλήθεια, πώς θα μετατρέψουν τα ανδρείκελα αυτά του Ισλάμ, την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, που αποτελεί σύμβολο της Ορθοδοξίας και του ακμάζοντος επί αιώνες Ελληνισμού της Πόλης;
Με ποιά ιστορικά δεδομένα θα μετατρέψουν έναν Ορθόδοξο Ιερό Ναό, τον οποίο καθαγίασαν Ορθόδοξοι Πατριάρχες και έχτισαν εκ θεμελίων ευσεβείς Ορθόδοξοι Αυτοκράτορες σε ..τζαμί; Ποιός τους δίνει αυτό το δικαίωμα;
Κι όμως, αυτό που σεβάστηκαν οι κατά καιρούς Σουλτάνοι, με πρώτο και καλύτερο τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή, ο οποίος θέλησε να μιμηθεί και να ξεπεράσει την τέχνη της Αρχιτεκτονικής επί της οποίας βασίστηκαν οι Έλληνες Αρχιτέκτονες της Αγίας Σοφίας και γιαυτό κατασκεύασε το Μπλέ Τζαμί, δίπλα στην Αγιά Σοφιά, τα σύγχρονα θρασίμια δεν κατανοούν και δεν σέβονται το ιστορικό παρελθόν και θέλουν να δημιουργούν τις προκλήσεις τους!

Να σημειώσουμε οτι όλα αυτά δεν γίνονται από τους υγειώς θρησκευομένους Ισλαμιστές! Αυτοί ξέρουν τί θα πεί να σέβεσαι και να τιμάς την θρησκεία του άλλου και να τιμάς και να αποδέχεσαι τα ιερά σύμβολά του .
Αυτά γίνονται από τους κατά πάντα ολίγους φανατικούς ισλαμιστές που βλέπουν τη θρησκεία με οπτική και κανόνες φιλάθλιου- φιλάθλου και οπαδού.

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα εκτρέφονται στην σημερινή Τουρκία, εξ αφορμής του φανατισμού που καλλιεργείται στις αναλφάβητες μάζες από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Νταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στην προσπάθειά του να αναπτύξει στοιχεία ενός ακραιφνούς τουρκικού πατριωτισμού, εμποτίζει τις μάζες με στοιχεία ενός ακραίου ισλαμικού φανατισμού εν ονόματι του οποίου όλα επιτρέπονται. Η έγερση αξιώσεων για την Αγιά Σοφιά και την μετατροπή της σε τζαμί είναι μία πρόκληση εις βάρος όχι μόνον των Ορθοδόξων Χριστιανών που ζουν στην Πόλη, αλλά και εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου και των Ορθοδόξων όλου του κόσμου.
Ωστόσο τέτοιου είδους προκλήσεις που προσβάλλουν αφ´ενός μία θρησκευτική μειονότητα που ζεί σε έναν ισλαμοκρατούμενο χώρο,
αφ´ετέρου κανόνες Διεθνούς Δικαίου, θα πρέπει να απασχολεί την διεθνή κοινότητα και να παίρνει θέση.
Αν η Τουρκία θέλει να θεωρείται ως μία σύγχρονη και δημοκρατική χώρα, θα πρέπει να σέβεται τις μειονότητες και να αμβλύνει τις γωνίες που δημιουργούν τα ακραία ισλαμικά στοιχεία της.Αλλιώς να υφίσταται τις προβλεπόμενες από το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεις!
Οι θρησκείες πρέπει να ενώνουν τους λαούς και να μην τους διασπούν και τους χωρίζουν.
Τα ισλαμικά θρασίμια που αμαύρωσαν και μαγάρισαν προχθές τον αύλειο χώρο της Αγιά Σοφιάς, πρέπει να περιορίσουν τις αντιδράσεις τους και να βρούνε άλλες διεξόδους στον φανατισμό και στις παρωπίδες που κλείνουν τα μάτια τους και οδηγούν προς τα πίσω τα μυαλά τους!